Илон Мъск възстановява акаунтите на журналисти 18 декември, 2022

Илон Мъск обяви, че ще възстанови в Туитър акаунтите на няколко журналисти, които бяха спрени заради обвинения, че застрашават семейството му.

Мъск проведе анкета в Туитър, питайки дали трябва да възстанови спрените акаунти сега или след седмица. Близо 59 процента от 3,69 милиона, които участваха, казаха, че трябва да възстанови акаунтите сега.

Мъск си навлече гнева и предупрежденията на ЕС и ООН, след като спря акаунтите на половин дузина видни журналисти от „Ню Йорк таймс”, Си ен ен и „Вашингтон пост”.

Последният спор започна, когато в сряда Мъск спря @elonjet - акаунт, който проследява полетите на частния му самолет. Мъск каза, че този ход е бил необходим, след като кола в Лос Анджелис, превозваща едно от децата му, е била последвана от "луд преследвач" и той явно свързва проследяването на самолета му с инцидента. Някои от журналистите съобщиха за аферата, включително туитове, свързващи спрения акаунт @elonjet, което според Мъск представлява „координати на убийство“ срещу него и семейството му.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини