Платена публикация: Телефон за детето – 5 съвета как да изберете първия смартфон за вашия малчуган 13 декември, 2022

С TikTok, все по-сложните игри и безкрайния поток от приложения са на една ръка разстояние и закупуването на смартфон за вашето дете става задължително вече в наши дни.

Решили сте, че е време да вземете смартфон на детето си, но не знаете как да изберете най-подходящия, то вие сте попаднали на правилното място. В редовете по-долу сме подготвили малък наръчник с пет стъпки, през които ви каним да се запознаете, ако искате да си  отговорите по-лесно на въпроса Какъв телефон да избера за детето си?

Говорете с детето си за истинските причини, поради които то има нужда от телефон

Някои от причините, поради които би имало смисъл детето ви да използва смартфон, може да е необходимостта да поддържа връзка с вас или роднини. Може също да е толкова важно за вас да знаете къде е малкото ви дете по всяко време с помощта на приложения за местоположение на устройството, инсталирани на вашия телефон.

За съжаление, пристрастяването към екрана е все по-често срещан проблем, особено сред децата, така че е необходимо списъкът с плюсове да надвишава минусите за закупуването на телефон на дете.

Поставете правила и граници

Преди да поръчате смартфона за малкия е препоръчително да обсъдите с него ограниченията свързани с тази покупка. Добре е детето да бъде информирано за часовите интервали през които ще има достъп до устройството.

За да направите времево ограничаването на достъпа до устройството, препоръчваме да използвате приложение, което има функцията да заключва телефона след определен период на използване. Съществуват приложения, като NetNanny, Norton Family и Kaspersky Safe Kids, които позволяват да преглеждате хронологията на търсения или да блокирате определени сайтове до които не искате вашето малко дете да има достъп.

Заедно с това, можете да използвате функцията за родителски контрол, която повечето телефони имат инсталирана.

Изберете операционната система, която отговаря на нуждите на вашето семейство

Добре е да знаете, че iPhone обикновено имат по-малко опции за родителски контрол в сравнение със смартфоните с Android, като тези на Xiaomi.

Освен това някои смартфони имат родителски контрол, който е по-лесен за достъп от други. За това потърсете повече информация за операционните системи iOS и Android и родителския контрол, преди да изберете конкретен телефон.

Имайте предвид цената на телефона

Тъй като това е първият смартфон на вашето дете, бюджетният вариант на телефона би бил най-добрият според нас. Децата са склонни да губят или повредят телефоните си много лесно. Следователно закупуването на по-евтин смартфон е по-безопасна първа стъпка по пътя им към това да станат отговорни потребители на телефони.

Но по-евтиният телефон не означава непременно не така добро устройство. Xiaomi Redmi Note 10 Pro е добър пример за това. Телефонът има впечатляващи характеристики и беше пуснат на пазара миналата година, така че все още е актуален смартфон, въпреки че не бихте го разбрали това, ако просто погледнете цената му.

Изберете подходящият капацитет на памет

Колкото по-голяма е паметта на телефона, толкова по-скъп е смартфонът. За това е добре да изберете за детето ви телефон със средна памет (128 GB) и слот за SD карта, за да допълните паметта, която може да се използва за съхранение.

Не забравяйте, че закупуването на издръжлив калъф за смартфон може да се окаже най-добрата инвестиция, която сте правили. Добрият калъф за телефон ще осигури защита на екрана, ръбовете и гърба на устройството. Все пак калъфът ще удължи живота на смартфона в ръцете на детето и ще ви застрахова от покупката на  друг телефон на всеки... два месеца.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини