Франция спечели Детската Евровизия 12 декември, 2022

Франция спечели големия финал на Детската Евровизия 2022, който се проведе в Ереван, Армения. Песента на Lissandro „Oh, Maman!“ триумфира с резултат от 203 точки, като оглави класациите на журитата, а в гласуването на публиката завоюва престижното трето място. Това е втора победа за Франция в последните 3 години. В пресконференция след края на шоуто, ръководството на френската национална телевизия обяви, че има намерение да домакинства конкурса през 2023 година.

На второ място завърши представителката на Армения - Nare с песента „DANCE!”, а на трето място се класира Mariam Bigvava от Грузия с „I Believe”. Топ 5 допълват Ирландия и Великобритания. 

Тазгодишното 20 – то юбилейно издание на конкурса се проведе в Ереван, Армения, след като Maléna и нейният хит „Qami, Qami” грабнаха победата в миналогодишното издание на Детска Евровизия, проведено в Париж, Франция. Повторение на цялото шоу можете да гледате отново в официалния канал на конкурса в YouTube.

За да отбележат 20-ата годишнина на конкурса, организаторите събраха голяма част от победителите заедно на сцената в Ереван, за да изпълнят песните, с които са спечелили конкурса. 

Освен изпълненията на талантливите участници, зрителите имаха възможност да чуят и новата песен на Maléna - „Can't Feel Anything”, както и изпълнение на тазгодишната представителка на Армения в Евровизия – Rosa Linn и нейният световно известен хит - „Snap”.

България има общо 7 участия на Детската Евровизия. Най-добрият резултат за страната ни носят Крисия, Хасан и Ибрахим през 2014 година в Малта, където завършват на второ място. През 2015 София е домакин на Детската Евровизия, която все още е най-голямото телевизионно събитие организирано някога в България. Последното ни участие на Детската Евровизия е през 2021г. година в Париж, Франция, където нашите изпълнители Денислава и Мартин се представиха с песента „The Voice of Love”. 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини

„Каритас България“ стартира поредното издание на кампанията „Защото СМЕ ХОРА!“ преди 1 час

Дженифър Лоурънс за "пластичната операция": Остарях и бузите ми станаха по-малки. Благодаря, че го споменахте преди 4 часа

Джейкъб Елорди и Джена Ортега биха били идеални за "Здрач" според режисьорката преди 5 часа

David Guetta се завръща с нов сингъл преди 23 часа

Филмът на Ридли Скот "Наполеон" поведе в българския боксофис преди 27 часа

Jennifer Lopez съобщи подробности за новия си албум и придружаващ го филм преди 29 часа

Спонсорирана статия: Мъжки ботуши за студените месеци: 3 съвета преди покупка преди 43 часа

Снимките на филма "Венъм 3" започнаха отново преди 47 часа

"Игрите на глада" се задържа на върха на северноамериканския боксофис преди 47 часа

"Ченгето от Бевърли Хилс“ се завръща преди 47 часа

Къде можем да разгърнем по-пълно творческия си потенциал - в малка фирма или в голяма корпорация? преди 2 дни

Пол Ръд разказа колко ужасна може да е диетата, за да влезе човек в роля преди 2 дни