Apple ще произвежда чипове в САЩ 07 декември, 2022

Тим Кук - главен изпълнителен директор на Apple  заяви, че чиповете на компанията скоро ще се произвеждат в Америка. Както съобщи CNBC, главният изпълнителен директор на Apple присъства на събитие с президента на САЩ Джо Байдън в бъдещия завод за производство на чипове на TSMC в Аризона. По време на събитието Кук благодари на президента за неотдавнашното приемане на закона C.H.I.P.S., който донесе милиарди инвестиции в американското производство на процесори.

Кук обяви, че компанията ще използва чипове, произведени в Аризона в бъдещите си продукти. Въпреки че заводът все още не е открит, TSMC твърди, че е на път да отвори врати през 2024 г. Компанията изгражда и втори завод, за да отговори на търсенето от страна на американските компании.

"И сега, благодарение на усърдната работа на толкова много хора, тези чипове могат гордо да носят знак Made in America", каза Кук. "Това е изключително важен момент."

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че "Apple трябваше да купува всички усъвършенствани чипове от чужбина, а сега ще върне по-голяма част от веригата си за доставки у дома, а това може да промени правилата на играта".

След като и двата завода бъдат пуснати в експлоатация, TSMC очаква да произвежда около 600 000 процесора годишно.

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини