Алчни служители на Амазон хванати в кражба на 10 млн. долара 05 декември, 2022

Двама служители на Amazon бяха хванати да харчат пари, купувайки недвижими имоти, диаманти и луксозни автомобили. Те са откраднали 9,4 милиона долара от компанията за няколко месеца, съобщиха федералните служби на САЩ, цитирани от kaldata.bg. Бивш оперативен мениджър на Amazon е ръководил на схемата. Тя е пренасочвала милиони клиенти да извършват банковите си плащания към алтернативни сметки. И двамата са работили в склад на Amazon в Джорджия. Те бяха признати за виновни за измамата на 1 декември.

Сега те трябва да се откажат от покупките си, които включват дом в Смирна, Lamborghini, Porsche, Rolex и други скъпи глезотии.

„Тази зашеметяваща измама беше подхранвана от чиста алчност, както се вижда от имотите от висок клас, луксозните коли и скъпите бижута, които обвиняемите бързо си накупиха“, каза американският прокурор Райън К. Бюканън в изявление.

Никълъс Лотито, адвокат по наказателни дела от Атланта, представляващ бившия оперативен мениджър на Amazon, заяви, че случаят е „необичаен“ и неговата клиентка, която е и самотна майка, сътрудничи на правителството при връщането на парите, взети от Amazon.

Самотната майка и бивш оперативен мениджър на склада на Amazon в Смирна е отговаряла за одобряването на нови доставчици за Amazon, както и за осигуряването на плащането на фактурите на доставчиците.

Схемата включвала създаването на фалшиви доставчици и представянето на „повече от 10 милиона долара във фиктивни фактури за тези доставчици, карайки Amazon да прехвърли приблизително 9,4 милиона долара към банкови сметки, контролирани от нея и нейните съучастници“, се казва в съдебните документи.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини