Старецът от "Игра на калмари" разследван за секс-скандал 26 ноември, 2022

Южнокорейската прокуратура повдигна обвинения в неправомерни действия от сексуален характер срещу срещу 78-годишния актьор О Йон-су. Toй се прочу в образа на О Ил-нам или играч 001 в хитовата поредица "Игра на калмари" на стрийминг платформата Нетфликс, който впоследствие се оказа задкулисният организатор на кървавото развлечение за богаташи.

Игра на Калмари

Снимка от БГНЕС

Актьорът не е задържан от органите на реда. О Йон-су е заподозрян, че през 2017 г. е извършил непристойни действия спрямо жена. Жалбоподателката се е свързала с полицията през декември 2021 г., но през април случаят е приключен, без да бъдат повдигнати обвинения. По искане на жертвата с инцидента се е заела прокуратурата. По време на прокурорското разследване О Йон-су отрече обвиненията.

През януари тази година актьорът донесе първия "Златен глобус" на Република Корея с ролята си в сериала "Игра на калмари", за което бе приветстван в родината си и в чужбина. О Йон-су получи отличието за най-добър актьор в поддържаща роля, надделявайки над по-известни в международен план изпълнители като Били Кръдъп и Киърън Кълкин.
 
Постижението на О Йон-су дойде, след като миналата година Юн Ю-джун стана първата южнокорейка, спечелила "Оскар". Отличието й беше присъдено за най-добра актриса в поддържаща роля за изпълнението й в "Минари".

Сериалът "Игра на калмари" се превърна в глобална сензация и се нареди сред големите хитове на стрийминг платформата Нетфликс. В поредицата персонажът на О Йон-су е представен като болнав и безобиден възрастен мъж, преди накрая да бъде разкрита истинската му самоличност на организатор на злокобните игри с голяма парична награда, по пътя към която неуспелите състезатели губят живота си. 

Роден през 1944 г., О Йон-су е считан за един от най-добрите сценични актьори в Република Корея. От 1963 г. той е участвал в над 200 театрални  продукции и е отличен с редица награди. 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини