Куентин Тарантино критикува нарастващата "марвелизация" 25 ноември, 2022

Куентин Тарантино критикува нарастващия брой проекти на Marvel в ново интервю. Според режисьора страстта на продуцентите към филмовите комикси не се отразява най-добре на индустрията. 

„Поради „марвелизацията“ на Холивуд, имаме много актьори, които са станали известни, играейки всички тези герои. Но дали те са филмови звезди? Капитан Америка е звезда, Тор е звезда“, каза Тарантино, намеквайки, че той смята за истински звезди героите от комикси, но не и актьорите, които играят техните роли. „Капитан Америка” в проектите на Marvel Studios се играе от Крис Еванс, „Тор” от Крис Хемсуърт. „Не съм първият, който казва това, мисля, че е обсъждано милиони пъти“, добави Тарантино. Режисьорът Мартин Скорсезе вече се е изказвал по подобен начин.

Режисьорът подчерта, че филмите на Marvel не са филми, а "увеселителни паркове". Тарантино даде пример с актьори, които станаха популярни благодарение на различни роли, а не само на един герой:

"Всеки видя Сандра Бълок в "Скорост" и се влюби в нея, всеки иска да я види в други филми. А сега всичко е различно”.

Той уточни, че не е фен на филмите на Marvel, но се притеснява, че подобни ленти се превръщат в единственото нещо, от което филмовите продуценти се интересуват сега. Според Тарантино самият той обичал комиксите като дете. 

Филмовата индустрия вече реагира на интервюто с Тарантино. Актьорът Симу Лиу, звезда от блокбастъра на Марвел „Шан-Чи и Легендата за десетте пръстена“, смята, че Тарантино и Скорсезе са брилянтни, но „нямат право да сочат с пръст никого“. Той също така заяви, че ако единственият пропуск в света на киното е да работи с тези режисьори, той "никога нямаше да получи възможност да участва във филм, струващ повече от 400 милиона долара."

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини