„Blizzard Entertainment“ ще преустанови повечето си услуги в Китай 17 ноември, 2022

Американският гейминг гигант „Blizzard Entertainment“ ще преустанови повечето си услуги в Китай от януари, съобщи компанията. Тя не успя да постигне лицензионна сделка с местната фирма „Netease“. Компанията е собственик и разработчик на едни от най-известните игри, включително "World of Warcraft" и "Overwatch". „Blizzard“ работи в Китай от 2008 г. насам.

"Blizzard Entertainment, Inc. обяви днес, че ще преустанови предоставянето на повечето услуги за игри на Blizzard в континентален Китай", заяви „Blizzard Entertainment“.

Сделката се е провалила, тъй като двете страни не са успели да постигнат споразумение, което да е "в съответствие с принципите на работа на Blizzard и ангажиментите към играчите и служителите".

Предстоящите издания за "World of Warcraft: Dragonflight", "Hearthstone: March of the Lich King" и втория сезон на "Overwatch 2" ще продължат по-късно тази година, добави тя.

Листваните в Хонконг акции на „Netease“ се сринаха с повече от 10 %.

През последните години китайското правителство предприе строги мерки срещу индустрията и предупреди, че децата прекарват твърде много време в онлайн игри. Страната въведе нови ограничения за възрастта на играчите и времето за игра.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини