Паниката и страхът доведоха до бунт във фабрика на iPhone в Китай 11 ноември, 2022

Китайският лидер Си Дзинпин настоява, че няма да има отклонение от нулевия Covid - но продължаващият хаос, който политиката на неговото правителство поражда, може да се види от всички в завода на Foxconn в град Джънджоу.

Това, което доведе до масовия бунт на най-голямата в света поточна линия за консумативи на Apple, бяха страхът, паниката и невежеството, коментира BBC.

Foxconn, компанията, която управлява тази огромна фабрика, трябва да поеме част от вината за това, но всъщност основната причина е негъвкавият, строг нулев Covid подход в комунистическата страна.

BBC разговаря с работници там, които казват, че имат спешна нужда да избягат заради собствената си безопасност. Може да не е рационално, но някои казват, че са се страхуват и за живота си.

21-годишна служителка на Foxconn, казва, че я тормозят слухове. Преките й шефове във Foxconn казвали, че няма Covid инфекции във фабриката, докато компанията казвала на медиите, че няма „симптоматични“ инфекции. В същото време е имало персонал, който е дал положителен тест.

На стотици хиляди служители беше наредено да не напускат този огромен индустриален комплекс. След като работниците били ограничени само до работническите общежития и други части на фабриката, мелницата за слухове се засилила още повече.

Работник е чул, че армията ще влезе и ще поеме контрола, за да наложи гигантски експеримент „живот с Covid“, който включва допускане на всеки в тази част на град Джънджоу да се разболее. Според тези слухове планът е бил да се види колко от тях ще умрат. Това щяло да бъде ориентир за това дали останалата част от Китай може да се отвори или не.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини