Платена публикация: Топ 5 най-добри шампоани против косопад 10 ноември, 2022

Гледката с десетки косми върху възглавницата или по пода със сигурност не е една от най-приятните. По тази причина е необходимо да полагаме ежедневни грижи за косата още преди да се е стигнало до това положение. То обаче е напълно обратимо. Необходими са навременни мерки като изберете ефикасен шампоан против косопад. В следващите редове даваме отговори на някои въпроси и ви предлагаме подбрана селекция от продукти, с които да преборите това състояние на скалпа.

Причини за косопада

Те могат да бъдат различни:

  • Високото напрежение и стресът оказват голямо влияние върху баланса на тялото и неговото правилно функциониране. Включително и върху косата. Ако често ви се случва да бъдете под пара, не се наспивате достатъчно и хранителните ви навици са се изменили в неправилна посока, то е напълно нормално имунната система да отслабне и да потърси помощ. В такива случаи мозъкът получава сигнали, че трябва да съсредоточи силите си някъде другаде и да намали грижите и полезните вещества, които поддържат скалпа и косата здрави. Вредните навици действат на същия принцип.

  • Медикаментите, които приемаме и по-специално някои вещества в тях могат да имат странично действие, предизвикващо косопад. Същото важи и за стилизиращите продукти и боите за коса. Дори и малък, има шанс някоя съставка да има вредно влияние точно върху нашия организъм и действието ѝ да бъде противопоказно.

  • Стегнатите опашки и кокове, агресивното разресване, постоянното носене на шапка и загряването на главата са още фактори, способни да предизвикат падане на космите.

Ако се припиознавате в тази точка, опитайте се да разнообразявате прическата си, оставяйки я пусната поне няколко дни в седмицата.

Най-добрият шампоан против косопад

Подбрали сме селекция от 5 продукта, с които можете да започнете успешна борба с косопада и да постигнете завидни резултати, залагайки на постоянство и ефективна грижа.

Започваме с възстановяващия и укрепващ шампоан за коса Alfaparf Semi Di Lino Scalp Renew Energizing Low Shampoo. Той не съдържа сулфати, което моментално го прави подходящ за всеки тип коса, включително боядисана. Системата Urban Defence Pro, по която е разработен, защитава от тежките метали, които отслабват косъма. За баланса на скалпа се грижи специална микробиотична система от про- и пребиотици. А комплексът Biorenew укрепва космените фоликули и повишава активността им като стимулира растежа. Ако искате да подсилите ефективността на шампоана, допълнете го с ампулния лосион от същата серия, като можете да откриете и двата продукта в онлайн магазин MAKEUP.

Тонизиращият шампоан с аминокиселини против косопад Vichy Dercos Energising Shampoo залага на веществото аминексил, което намалява броя на падащите косми и стимулира синтеза на колаген, с което укрепва състоянието на кичурите и допринася за по-бърз растеж на нови и здрави косми. За този процес помагат и витамините PP, B5 и B6, които имат подхранващо и укрепващо действие.

Не сме забравили и за господата. Шампоанът за активиране растежа на косата Schwarzkopf Professional 3D Mension Activating Shampoo, който можете да откриете в следния каталог https://makeup.bg/brand/69173/ , е предназначен специално за тях. Усъвършенстваната му формула разчита на комплекс от пантенол, таурин и карнитин, който намалява косопада, възстановява и укрепва космените луковици, стимулирайки растежа.

Ducray Anaphase е още един ефективен шампоан против косопад, съчетаващ грижа за слабата коса и тази с изразен косопад. Осигурява необходимото количество витамини и хранителни вещества, необходими за укрепване на скалпа и нормализиране на функциите му. 

Професионалната грижа на Napura S2 Energy Shampoo се дължи на масла от евкалипт и мента, пшеничен протеин и биотин. Те обединяват сили, за да стимулират функцията на космените фоликули и да събудят луковиците, като осигурят здрав и интензивен растеж още от корените. 

Доверете се на някой от тези изключителни продукти и оставете косопада в миналото!

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини