Apple се затруднява с производството на iPhone заради "нулевия ковид" на Китай 07 ноември, 2022

Apple съобщи, че производството в завода за сглобяване на iPhone 14 Pro в Джънджоу, Китай, е било силно засегнато от ограниченията на Covid 19, което ще забави доставките.

"В момента предприятието работи със значително намален капацитет", се казва в изявление на компанията, като се има предвид мегазаводът, собственост на тайванската компания Foxconn, която е основен доставчик за Apple.

Заводът е град в града, в който работят стотици хиляди работници, произвеждащи iPhone и друга високотехнологична електроника.

В началото на октомври ръководителите му внезапно обявиха, че 3000 работници са поставени под карантина, след като някой от тях е дал положителен резултат за Covid-19 във фабриката. Foxconn заяви, че е изправен пред "продължителна битка" срещу инфекциите и наложи карантина около обширния кампус в Джънджоу, в централен Китай.

Местните власти затвориха района около фабриката в сряда, но не и преди да се появят съобщения за служители, които бягат пеша, и за липса на адекватни медицински грижи в завода. Китай е последната голяма икономика, която се ангажира със стратегия за нулево разпространение на ковид, като продължава да прилага внезапни забрани, масови тестове и продължителни карантини в опит да ликвидира възникващите огнища.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини