Илън Мъск започва да съкращава служители на Туитър 04 ноември, 2022

Илън Мъск започва да съкращава служители на Туитър, твърди в. "Ню Йорк таймс", като се позовава на имейл, изпратен до цялата компания, като ще съкрати работната сила на социалната медийна услуга от 7500 души.

Според копие на съобщението, видяно от "Ню Йорк таймс", служителите на Tуитър са били уведомени в имейл, че съкращенията ще започнат. Работниците са били инструктирани да се приберат вкъщи и да не се връщат в офисите в петък, когато съкращенията ще продължат. В съобщението, което е дошло от общ адрес и е подписано "Tуитър", не се посочва подробно общият брой на съкращенията.

"В стремежа си да поставим Tуитър на здравословен път, ще преминем през трудния процес на намаляване на глобалната ни работна сила", се казва в имейла. "Съзнаваме, че това ще засегне редица хора, които са дали ценен принос за Tуитър, но това действие за съжаление е необходимо, за да се гарантира успехът на компанията занапред."

Според предишни вътрешни съобщения и един инвеститор изглежда че около половината от служителите на Tуитър ще загубят работата си. 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини