Киномания 2022 стартира с филма „Майка“ 04 ноември, 2022

Киномания 2022 стартира с филма „Майка“ на режисьора Зорница София, в който главната роля играе актрисата Дария Симеонова, предаде БГНЕС. Премиерата на филма, който беше номиниран за наградата „Оскар“ в категорията за най-добър международен филм, ще се състои на 17 ноември. 

Зорница София съобщи, че с екипа ѝ подготвят трейлър, за да изненадат публиката още повече.

„Дария Симеонова изнесе буквално филма на гърба си, сля се с ролята, със средата, с децата“, заяви тя. Режисьорът на „Майка“ добави, че един критик е определил филма като „оптимистична драма“.

По думите на Зорница София е много важно дали човек иска да има дете, което е свързано с концепцията за притежание, или е готов да бъде родител, което е свързано с концепцията за даване. Когато отидем в тази позиция – да даваме, абсолютно няма значение мъже ли сме, жени ли сме, на колко години сме и можем ли да имаме деца, или не, смята режисьорът на филма.

Зорница София сподели, че от самото начало е решила да не снима деца артисти и че децата, които участват във филма казват думи от сърцето си, като поне 90% от тях са автентични.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини