Този път е истина: Джони Деп идва в София 31 октомври, 2022

Джони Деп веднъж щеше да идва в България, но концертът му през 2020 се провали заради коронавируса. Сега нещата изглеждат сигурни. Датата е 12 юни 2023 г. - три дни след 60-ият рожден ден на Деп. Той ще бъде на сцената на зала "Арена София" и ще излезе групата Hollywood Vampires. Създадената през 2015 година група включва още шок-рок звездата Алис Купър и китариста на "Аеросмит" Джо Пери. Към турнето, част от което е шоуто в София, ще се присъедини и китаристът на Алис Купър, Томи Хенриксен. В началото на март 2020 г. бе обявен техен концерт у нас през септември същата година, но дни след това пандемията затвори всичко и цялото европейско турне бе отменено за неопределеното бъдеще.

"Вече изминаха три години, от както бяхме на турне. Нямам търпение да се съберем отново с момчетата, обичам това, че съм част от групата! Моята банда е страхотна, но това да пея с Hollywood Vampires е напълно различно изживяване!", споделя Купър. 

Той и Джони Деп се запознават през 2012-а на снимачната площадка на филма на Тим Бъртън "Тъмни сенки". След като към двамата се присъединява Пери, те решават да направят кавър банда. Кръщават я на легендарния клуб, създаден от Алис Купър през 70-те години. Идеята му била да се разбере кой най-много държи на пиене, а състезанието печелел този, който не припадне от алкохол. В миналото клубът The Hollywood Vampires е бил посещаван от Джон Ленън, Ринго Стар и др. В чест на покойните звезди от 70-те години репертоарът на групата включва кавъри на шлагерите на The Who, Led Zeppelin, David Bowie и Motörhead.

Hollywood Vampires имат издадени два албума с участието на гост-музиканти. В София групата ще изпълни и авторски песни от втория си албум Rise. Два дни преди шоуто в София групата ще свири в Истанбул, а после турнето продължава към Германия, Швейцария, Люксембург, Франция, Австрия, Великобритания.

Билетите за концерта на 12 юни догодина ще се продават от 4 ноември (петък). 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини