Джеймс Камерън не се кефи на супергерои 26 октомври, 2022

Режисьорът Джеймс Камерън не изпитва никаква любов към големите блокбастъри на Marvel и DC, които според него „сякаш са отнели въздуха от индустрията“. той критикува големите франчайзи за супергерои по време на интервю за "Ню Йорк Таймс". В критиката си Камерън сравнява героите на Marvel и DC със студенти в колеж и заявява, че "всички те имат връзка, но всъщност нямат".

Джеймс Камерън заяви също, че според него много от героите на Marvel и DC нямат основните елементи, които "ни изграждат". Свръхчовешката сила и неуязвимостта изглежда идват твърде много на режисьора ветеран, който е зает с разработването на многобройните продължения на "Аватар". Камерън има проблем с това, че тези свръхчовешки същества нямат никакво усещане за реализъм и цел.

Той не е единствената холивудска икона, която се чувства по този начин. Франсис Форд Копола, Ридли Скот, Мартин Скорсезе и др. имат сходни мисли с тези на Камерън относно липсата на емоции и цел в съвременните филми за супергерои. По време на интервю за списание „Empire“ през 2019 г. Скорсезе дори отбелязва, че не смята филмите на Marvel за "кино". 

Джеймс Камерън се намира в интересна ситуация по отношение на позицията си с една от компаниите, продуциращи филмите на Marvel - Disney. Компанията е инвестирала много в това да върне франчайза на Камерън "Аватар" и да гарантира, че публиката ще си спомни за въздействието на първия филм преди продължението да пристигне по кината през декември тази година. Повторното пускане на "Аватар" беше успешно начинание и доказа, че публиката все още се интересува от Пандора.

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини