Бащата на серийния убиец Джефри Дамър ще съди Netflix 24 октомври, 2022

Лайънъл Дамър, бащата на серийния убиец Джефри Дамър, планира да съди платфомата Netflix, която пусна поредицата за неговия син Monster: The Jeffrey Dahmer Story, превърнала се моментално в хит. Той е недоволен, че създателите на сериала са романтизирали образа на Джефри, който е извършил много престъпления - между 1978 и 1991 г. той брутално е убил 17 мъже и юноши. В допълнение, създателите на филма не са се свързали с Лайънъл, докато са работили по шоуто, нито с авторите на документалния филм на Netflix Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes, а и са използвайки кадри за Джефри без разрешение.

Помощник на 86-годишния Лайънъл каза пред The Sun, че подстрекаваният интерес към историята на сина му е докарал мъжа до нервен срив. След като документалните и игрални сериали бяха излъчени по Netflix, феновете на Джефри отново започнаха да идват в дома на Лайънъл, а eBay дори трябваше да забрани продажбата на костюми в стил Дамър, които започнаха да се търсят. Според помощника на Лайънъл, представителите на Netflix не са били загрижени за състоянието на бащата на един от най-известните убийци в света и са допуснали „хаоса“ около него.

Преди това роднини на една от жертвите му критикуваха сериала за Дамър. Те също така заявиха, че създателите на шоуто не са се свързвали с тях и не са преценили, че то може да ги травмира повторно, пресъздавайки тежки епизоди от миналото им.

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини