"Черният Адам" отвя конкуренцията в боксофиса в Северна Америка 24 октомври, 2022

"Черният Адам" отвя конкуренцията този уикенд, оглавявайки боксофиса в Северна Америка с приблизителна печалба от 67 млн. долара, съобщи наблюдателят на индустрията Exhibitor Relations. Историята за произхода на супергероите, която се развива от "Шазам" от 2019 г., "Черният Адам" е с участието на Дуейн  Джонсън в ролята на титулярния злодей, бивш роб, надарен с чудодейни сили от древните египетски богове.

"Като за спиноф това е силен старт", каза Дейвид А. Грос от Franchise Entertainment Research, добавяйки, че това е "положителна и стабилна стъпка напред за DC Comics", генератор на много филми за супергерои.

На второ място се класира друг нов филм, "Билет за рая" на Universal, с 16,3 млн. долара за периода от петък до неделя. Излязъл по-рано в чужбина, той вече е събрал 80 млн. долара извън Северна Америка.

С наближаването на Хелоуин следващите два филма бяха очаквано филми на ужасите. "Усмивка" на Paramount падна с едно място спрямо миналия уикенд и зае трето място, като събра 8,4 млн. долара. Соси Бейкън играе терапевт, чието разбиране за реалността е разклатено от ужасяващо събитие.

След това се нарежда напоеният с кръв "Хелоуин свършва" на Universal, който рязко спада от достигнатите през миналия уикенд 41,3 млн. долара до едва 8 млн. долара. Джейми Лий Къртис отново е в главната роля. Като цяло уикендът беше добър за Холивуд, като общите приходи надхвърлиха 100 млн. долара.

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини