"Midnights" на Swift събори Spotify 22 октомври, 2022

Десетият албум на Тейлър Суифт "Midnights", който бележи завръщането на певицата към поп музиката, предизвика лудост сред онлайн феновете след излизането си. Феновете на Суифт от САЩ до Франция и Великобритания бяха принудени да чакат търпеливо с часове, за да чуят за първи път най-новото звучене на звездата в стрийминг платформата Spotify - пусната точно в полунощ.

 

13-те песни от албума разказват "историята на 13 безсънни нощи, разпръснати през целия ми живот", обясни Суифт в Twitter. Заедно те образуват "пълна картина на интензивността на този мистичен, безумен час".

 

След като всички проблеми със Spotify бяха разрешени - най-вече в рамките на час - ентусиастите откриха мелодии, поставени в електро-поп ритъм, допълнени със синтезатори, вдъхновени от дъбстепа ритми.

 

32-годишната певица, която започва кариерата си в кънтри жанра, преди да се преориентира към поп музиката и да се превърне в мегазвезда, изоставя в новия албум по-скорошната си инди-фолк жилка. Поп звученето бележи отстъпление от "Evermore" и "Folklore" - двата ѝ предишни албума, които бяха записани по време на пандемията, последният от които спечели наградата за албум на годината на наградите "Грами" през 2021 г.

 

В "Midnights", който включва плавните вокали на Лана Дел Рей в дуета "Snow on the Beach", Суифт предизвиква известна мечтателна мистика, допълнена с нощни размисли - нейните размисли за остаряването и сложността на любовта.

 

В по-голямата си част среднощният албум очарова и критиците. Той беше топло приет от The Guardian, който го нарече "хладен, събран и зрял".

 

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини