Ellie Goulding издава нов албум 20 октомври, 2022

Ellie Goulding разкри детайли за дългоочаквания си пети албум. Той ще носи заглавието “Higher Than Heaven” и ще излезе на 3 февруари 2023 г. Заедно с анонса Ellie сподели и третия сингъл от колекцията, озаглавен "Let It Die". 

Обявяването на “Higher Than Heaven” дойде малко след премиерата на синглите "Easy Lover" и "All By Myself" в колаборация с Alok и Sigala, които държаха феновете в очакване на този нов етап в музиката на Ellie. В албума участват някои от най-добрите автори и продуценти: Greg Kurstin (Sia, Maggie Rogers, Elton John), Jessie Shatkin (Charli XCX, Years & Years), Koz (Sam Ryder, Madonna, Dua Lipa) и Andrew Wells (Halsey, Yungblud). 

“Higher Than Heaven” ще бъде изпълнен със заразителни хитове, в които централно място заемат характерните вокали на Ellie, а продукцията е поп музика в най-добрия ѝ вид с въздействащи бас линии и еуфорични мелодии.

музика, ели

Снимка от Animato Music / Universal Music Group

„През последните две години в студиото определено преобладаваше мрачно настроение. Всеки един от нас преминаваше през различни емоции, но никой не искаше да стои и да се терзае за поредната провалена връзка и драма. Така се роди “Higher Than Heaven”. Този албум разказва за чувството да бъдеш страстно влюбен. Усещането е почти изкуствено, нереално и има потенциал за разруха", споделя Ellie за предстоящата музикална колекция.

Този месец се навършват и 10 години от премиерата на втория албум на Goulding - “Halcyon”, който се изкачи на 1-во място в британската класация и остана в топ 100 повече от две години. За да отбележи годишнината, изпълнителката изненада феновете си със специално дигитално издание на проекта в две части, озаглавено “Halcyon Nights”. В първата е оригиналният траклист, а втората се състои от бонус парчета от периода на “Halcyon”, включително шест песни, които никога досега не са били достъпни за стрийминг.

Досега Ellie е завоювала две награди BRIT, както и номинации за “Грами” и "Златен глобус". С над 50 милиона последователи в социалните си платформи, тя печели и Диамантения плакет за многомилионните си абонати в YouTube, където песните ѝ начисляват над 5 милиарда гледания.

Наред с невероятната си музикална кариера, тя е и дългогодишен активист и филантроп, който използва платформата си, за да ангажира младите хора с проблемите в света днес. През 2017 г. Goulding получи наградата New Voices на ООН и като признание за нейната отдаденост стана посланик на ООН за околната среда. По-рано тази година Goulding беше избрана за тазгодишния носител на наградата TIME100 Impact Award, а скоро след това обяви, че е и представител на организацията за защита на дивата природата WWF (World Wide Fund for Nature).

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини