Kanye West се завърна в Twitter 09 октомври, 2022

След като в петък от компанията Meta блокираха профила му в Instagram, Kanye West се завърна в Twitter са първи път от почти две години. 

 

West, който смени името си на Ye, туитна снимка на шапка с надпис “2024”. Elon Musk, който отново е на път да купи социалната мрежа, написа в коментарите “Добре дошъл отново в Twitter, приятелю!”.

 

В следващ туит West публикува снимка с лошо качество, на която е заедно с основателя на Facebook, чиято компания Мета притежава Instagram. Към нея той написа “Виж това, Mark. Как може да ме изхвърлиш от Instagram. Ти беше мой човек”. 

В петък от Meta ограничиха достъпа на West до профила му в Instagram и премахнаха част от публикациите му заради нарушение на правилата на социалната мрежа. Официално не беше обяснено каква е причината, но малко преди това рапърът публикува скрийншот на чат със Sean “Diddy” Combs, който беше критикуван от Американския еврейски комитет като антисемитски. 

 

През март West отново беше “забранен” от Instagram за 24 часа заради расистки коментари към водещия на телевизионно предаване Trevor Noah.

 

По-рано тази седмица West предизвика скандал, като се появи на седмицата на модата в Париж с дреха с надпис “Животът на белите е от значение” (“White Lives Matter”, по модела на движението “Black Lives Matter”). Не спират и нападките срещу бившата му жена Kim Kardashian и много други знаменитости, сред които нейното семейство и съпругата на Justin Bieber, Hailey. 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини