Сър Елтън Джон съди Daily Mail 07 октомври, 2022

Сър Елтън Джон е сред няколкото публични личности, които предприемат съдебни действия срещу издателя на Daily Mail заради това, което те наричат "груби нарушения на неприкосновеността на личния живот". Херцогът на Съсекс, баронеса Дорин Лорънс и актрисите Сейди Фрост и Елизабет Хърли също са завели дела срещу Associated Newspapers Ltd.

Предполагаемата дейност на компанията включва тайно поставяне на подслушвателни устройства в автомобилите и домовете на знаменитостите. Говорител на ANL определи обвиненията като "нелепи клевети".

В изявлението си вестникарската група заяви: "Напълно и недвусмислено отхвърляме тези нелепи клевети, които не изглеждат като нищо повече от предварително планиран и организиран опит да се въвлекат изданията на "Мейл" в скандала с телефонните хакери, засягащ статии с давност до 30 години."

Адвокатската кантора "Хамлинс", която представлява принц Хари и Фрост, заяви в съобщение за медиите, че те са станали жертва на "отвратителна престъпна дейност". В изявлението си "Хамлинс" твърди, че тази дейност включва:

"Наемане на частни детективи, които тайно поставят подслушвателни устройства в автомобилите и домовете на хората. Възлагане на лица да подслушват и записват тайно частни телефонни разговори на живо, докато те се провеждат. Плащане на полицейски служители с корупционни връзки с частни детективи за вътрешна поверителна информация. Представянето на физически лица за получаване на медицинска информация от частни болници, клиники и лечебни центрове чрез измама. Достъп до банкови сметки, кредитни истории и финансови транзакции чрез незаконни средства и манипулации."

 

 

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини