Спряха търгуването на акции на Twitter 05 октомври, 2022

Нюйоркската фондова борса преустанови търговията с акции на Twitter след информация на Блумбърг за евентуално ново предложение за придобиване на социалната мрежа от страна на Илон Мъск на цената, която беше първоначално договорена през април. Акциите на Twitter бяха спрени първоначално за пет минути, след което се покачиха с 18%, преди да бъдат спрени отново.

Изненадващият ход на милиардера дойде месеци след като той се опита да се откаже от сделката за придобиване на компанията на стойност 44 млрд. долара. В понеделник вечерта Илон Мъск предложи сделка с Twitter, която може да сложи край на острата правна борба между милиардера и компанията за социални медии. Споразумението ще позволи на Мъск да придобие Twitter на цена от 54,20 долара на акция - цената, която той се съгласи да плати за компанията през април, заявиха двама души, запознати с предложението.

Потенциалната сделка идва след месеци на спорове, които създадоха екзистенциални предизвикателства за Twitter, като сринаха цената на акциите му, деморализираха служителите му и изплашиха рекламодателите, на които разчита за приходите си. Сделката може да позволи на двете страни да избегнат неприятния публичен съдебен процес, който най-вероятно ще включва свидетелски показания на Мъск и висши ръководители на Twitter.

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини