Кание Уест отново предизвика скандал! 04 октомври, 2022

След дебюта си на модния подиум в Париж, Кание Уест представи най-новата си линия Yeezy на събитие в понеделник.

По време на събитието рапърът носеше блуза с дълги ръкави с надпис „Животът на белите е от значение“. Оригиналният лозунг, който гласи „Животът на тъмнокожите е от значение“ се използва като форма на протест срещу расовата несправедливост, дискриминацията и полицейската бруталност.
Фразата „Животът на белите е от значение“ е възприета от организации на белите расисти пред последните години и е категоризирана като лозунг на омразата.

Уест беше заснет заедно с коментаторка Кандис Оуенс, която беше критична към движението на тъмнокожите. Тя също носеше блуза със същия надпис на гърба.

След като излязоха снимки от събитието, изпълнители като Джейдън Смит и Boosie отговориха на противоречивото облекло на Уест.

Рапърът Boosie написа в Twitter:

„След всичко, което сме преживели като раса, ти си облякъл това глупаво нещо. На теб не ти пука за това как чернокожите са умирали и страдали в ръцете на белите. “

През годините Кание е правил много противоречиви изявления. През 2018 г. той подкрепи Доналд Тръмп. През същата година, той направи изказване, че 400 годишното робство било избор. Няколко месеца по-късно той се извини за коментара си.


 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини