Lizzo свири на кристална флейта 29 септември, 2022

Lizzo влезе в историята, като стана първият и единствен човек, който някога е свирил на кристалната флейта на четвъртия президент на САЩ Джеймс Мадисън. Всичко започнало, когато представителят на Библиотеката на Конгреса Карла Хейдън се свързала с Lizzo в Twitter, за да й предложи възможността, която се предоставя веднъж в живота.

„@librarycongress има най-голямата колекция от флейти в света с повече от 1800. Тя включва кристалната флейта от 1813 г. на президента Джеймс Мадисън“, написа тя на 23 септември. „@lizzo, ще се радваме да дойдеш да изсвириш нещо, когато си във Вашингтон следващата седмица. 

Ден по-късно, докато Lizzo потвърди, че е дошла, за да покаже уменията си на флейта на историческия инструмент.

„Идвам, Карла“, отвърна тя. "Ще свиря на тази кристална флейта!"

По време на нейното шоу, представители от Библиотеката на Конгреса излязоха на сцената. Видео от шоуто показва как Lizzo внимателно държи деликатната флейта и свири няколко ноти. След това тя бе доста развълнувана:

„Току-що свирих на кристалната флейта на Джеймс Мадисън от 1800 г.! Тази вечер направихме история! Благодаря на Библиотеката за запазването на нашата история и благодаря на историята, че беше готина! Историята е адски готина, пичове!“

 

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини