Процесът срещу Шакира наближава 28 септември, 2022

Шакира скоро ще бъде изправена пред съда по делото си за укриване на данъци за 13,9 милиона долара. Испанските власти водят съдебни действия срещу колумбийската поп певица, след като тя отхвърли предложението за споразумение по делото, което би избегнало съдебен процес.

Докато AP съобщава, че датата на процеса все още не е определена, Шакира в момента е изправена пред възможна осемгодишна присъда, както и голяма глоба, ако бъде призната за виновна, че не е платила данъците си от 2012 до 2014 г. Певицата и нейната фирма за връзки с обществеността многократно отричат ​​укриването на данъци и твърдят, че е платила това, което дължи, плюс 3 милиона долара лихва.

Съдът е базиран в град близо до Барселона и каза, че Шакира ще се изправи пред шест обвинения за данъчни измами. Прокурорите в града казват, че носителката на Грами е прекарала по-голямата част в Испания и е трябвало да плаща данъци в страната, въпреки че официалното й местожителство е на Бахамите.

Шакира започна да бъде свързвана с Испания, докато излизаше с футболиста Жерар Пике. Двойката има две деца и живееха заедно в Барселона. 

В интервю за Elle миналата седмица певицата потвърди новината за раздялата с Пике.

„Трудно е да говоря, защото все още преминавам през това и защото съм в очите на обществеността и защото нашата раздяла не е като обикновена раздяла“, каза тя. 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини