15 най-скъпи сватби в света 24 август, 2020

Сватба ... Всяко момиче от всяко кътче на планетата мечтае за това. Но малцина могат дори да мечтаят за сватба, където гостите се оказват в истинска приказка. Когато парите не се щадят нито за тоалети, нито за лакомства, нито дори за подаръци за гости. Там, където най-смелите мечти на младоженците се сбъдват. Можете ли да си представите как летите на сватба в специално нает за целта чартър? Междувременно има такива късметлии. Те наистина бяха в приказка.

YANDEX представя 15 сватби от цял свят, които ще удивят въображението и ще накарат всеки да отвори уста, дори и тези, които знаят какъв лукс е от първа ръка. Да се потопим в света на богатството и приказните мечти!

15. Джордж Клуни и Амал Аламуддин: 4.6 милиона долара

Сватбата на двойката се състоя във Венеция, Италия и струва на младоженците 4,6 милиона долара. 95 стаи бяха резервирани за гостите в хотел Cipriani. На тържеството гостите бяха почерпени с шампанско за 50 хиляди долара и водка за 80 хиляди долара. Роклята на булката струваше 380 хиляди долара, а цветята за украса на събитието - четвърт милион.

14. Уейн Рууни и Колин Маклафлин: 7,7 милиона долара

Сватбата на известния футболист на "Манчестър Юнайтед" Уейн Рууни и Колин Маклафлин, за разлика от предишната, се състоя в тесен кръг от 64 души. Церемонията се състоя в 330-годишна вила в абатството на Червара в Италия, до където гостите бяха летели на пет наети частни самолета.

Между другото, двойката се познава още от 16-годишна възраст. Съгласете се, че това е чудесен завършек за толкова дълго познанство.

13. Шон Паркър и Александра Ленас: 7,7 милиона долара

Сватбата на бившия Facebook мениджър Шон Паркър и Александра Ленас се проведе в един от най-живописните райони на Калифорния - Биг Сур и приличаше на приказка. Мястото за тържеството беше хотел, разположен в гора с вековни дървета.

За да създадат подходяща атмосфера, са изградени декорации: водопади, мостове, езера, масивни дървени маси, поставени между дървета, големи порти, през които гостите сякаш навлизат в друг свят.

И въпреки че някой може да каже: защо да харчите луди пари за цялата тази романтика, няма съмнение, че тази сватба ще влезе в историята.

12. Джъстин Тимбърлейк и Джесика Бийл: 7,8 милиона долара

Сватбата се състоя в Италия. Булката носеше розова рокля и дълъг воал, според слуховете, на стойност 100 000 долара. Защо Италия беше избрана за сватбата? Първо, там е много красиво, и второ, Джъстин и Джесика обичат местната кухня. Гостите се почерпиха с омари, мини салати от капрезе, пържоли и лаврак. Младоженците също искаха всички 150 гости да забравят за ежедневието и да се чувстват като на почивка. Дори не се съмняваме, че са успели!

11. Сара Сале и принц на Бруней Ал Мухтади Бил: 8,1 милиона долара

Сватбата на наследника на султаната на Бруней Ал Мухтади Бил и неговата 17-годишна съпруга на Швейцария Сара Сале блесна в буквалния смисъл на думата. Букетът на булката е бил изработен от златни нишки и диаманти. Младите се движеха със златния Ролс-Ройс на султана на Бруней. А сред гостите на сватбата бяха главите на азиатските държави.

Интересни факти: годежът се състоя само месец след като двойката се срещна. А след сватбата съпругата на султана, въпреки луксозния си и удобен начин на живот, завърши с отличие университета в Дарусалам и получи диплома по администрация и социална защита.

10. Сена Агоглу и Мустафа Киркал: 8,6 милиона долара

Само мързеливите не говориха за сватбата на Сена Агоглу и Мустафа Киркал, считана за една от най-скъпите в Турция. Сватбата се състоя в двореца на Цираган, където за младоженците беше нает апартамент на стойност 50 000 долара.

9. Ким Кардашиян и Кание Уест: 12 милиона долара

Сватбата на холивудската двойка беше организирана с грандиозен размах. Роклята на Ким беше стойност половин милион долара, 400 хиляди долара за декорация на мястото на сватбата, 7 хиляди долара за торта, 65 хиляди за прическа и грим ... Можем да продължим още дълго…

8. Даянгку Раабиатул и принца на Бруней Абдул Малик: 31 милиона долара (227 478 000 рубли)

Поредната сватба на султаната на Бруней. И отново злато, диаманти, лукс във всичко ... 5 хиляди гости бяха поканени на сватбата в стила "Хиляда и една нощ". Гостите пирували в дворец с 1788 стаи. Принцът и невестата бяха облечени в дрехи, бродирани с истинско злато, а букетът на булката е направен от скъпоценни камъни. Обувките й също бяха украсени с диаманти и злато. Онемяваме пред сватбеното колие и тиарата на булката, обсипана с диаманти и огромни изумруди с размерите на грозд. Не е ли приказка?

7. Анджела Бейби и Хуанг Сяоминг: 33 милиона долара

Сватбата на Анджела Бейби (истинското име на звездата Анджела Йонг), известна като китайската Кардашиян и актьора Хуанг Сяоминг, не може да се нарече нищо друго освен великолепна. Годежният пръстен на Анджела от бижутерийна къща Chaumet струва на съпруга й 1,5 милиона долара. Булката поръча роклята от Dior, която отне 5 месеца, за да бъде завършена!

На сватбата присъстваха 200 гости. И те бяха приети в една от най-големите конгресни зали в Шанхай. Залата, в която се състоя тържеството, беше декорирана в приказен стил. Зад младоженците се показа триизмерно изображение на замък на Дисни, стотици хиляди розови, лилави и неонови светлини украсяваха стените и таваните на сградата, а масите бяха отрупани с цветя.

6. Кейт Мидълтън и принц Уилям: 34 милиона долара

Сватба, достойна за кралското семейство, струва 34 милиона долара. Какво искаш? Позицията е обвързваща. И така, роклята на Кейт Мидълтън струва 434 хиляди долара.

Сред поканените бяха членове на британската кралски двор, повече от 40 членове на кралски семейства от цял свят, десетки държавни глави и много известни личности. Пръстенът за Кейт е направен от бижутерите на марката Wartski от уелско злато, който кралицата подари на Уилям малко след годежа му.

Главата на булката беше украсена с истинска семейна реликва - диамантената тиара на кралица Елизабет II от 1936 г., над която беше драпирана ръчно изработен дантелен воал, а в ръцете й беше очарователен букет от момина сълза.

Между другото, сватбеният ден беше обявен за почивен ден за цялата страна.

5. Ваниш Миттал и Амит Бхатия.: 58 милиона долара

Родителите на Ваниш показаха на света какво е истински ориенталски лукс. И го направиха в Париж. Празненствата продължиха шест дни. Само от Индия 12 боинга транспортираха гостите, които бяха повече от хиляда. 600 стаи на хотел Le Grand Continental бяха наети за гостите.

На приземния етаж, превърнат в салон за красота, се предлагаха специално наети фризьори, гримьори и специалисти по обличане на сари. Всеки гост получи като подарък торбичка от Прада или Гучи с бижута .

Самата сватбена церемония се състоя в дворец в околностите на Париж, Во-ле-Виком, построен в средата на 17 век.

Младите бяха поздравени с фойерверки, изкуствен дъжд, символизиращ благословията на боговете на дъжда, и цветно изпълнение. Специална изненада за булката беше изпълнението на Кайли Миноуг - бащата специално покани любимата певица на дъщеря си.

Банкетът, разбира се, беше великолепен. Повече от пет хиляди бутилки шампанско Mouton Rothschild са били изпити, на обща стойност около милион и половина долара.

4. Мукеш Амбани и Аджай Пирамал: 100 милиона долара

И тази индийска сватба продължи 5 дни и нощи. За гостите, сред които бяха много известни холивудски и боливудски актьори и актриси. Специално за младоженцитге пя Бионсе и слуховете твърдят, че получила хонорар от 6 милиона долара за изпълнението си. Всички 2 хиляди гости бяха отведени до мястото на празнуване от 100 частни самолета. Гостите се настаниха в пет наети петзвездни хотела. В допълнение, за всеки гост бяха подготвени подаръци и диамантени гривни от Dolce & Gabbana.

3. Лейди Даяна Спенсър и принц Чарлз: 110 милиона долара

Тази кралска сватба се счита за най-скъпата сватба в света, а в пресата е наречена „сватбата на века“. Само за сигурността бяха похарчени 600 хиляди долара.

Роклята на принцеса Даяна беше украсена с 10 000 перли, бродирани на ръка, дантели и пайети и имаше шлейф дълъг почти осем метра / 25 фута/. Тоалетът е шит във шест фабрики и след това събран в едно в специално ателие. Обувките на булката също заслужават внимание. Те бяха направени от коприна и слонова кост и украсени със 132 перли и пайети. Отнели са пет месеца, за да бъдат изработени.

Сватбеният ден е обявен за национален празник в страната.

Руските милионери също не са за подценяване! Ето само няколко примера за руски сватби.

2. Лолита Авдолян и Гаспар Османов: 680 милиона долара

Още една от най-големите сватби на десетилетието се състоя през 2017 година. Говорим за сватбеното тържество на Гаспар Османов, чийто баща Алберт Авдолян беше 123-и в списъка на Forbes за същата година.

Явно бащата на Гаспар наистина искаше да надмине сватбата на Гуцериев по обхват. Тържеството се проведе в Лос Анджелис в залата, където ежегодно се връчват Оскарите. Затова празникът беше организиран под формата на награди „Оскар“.

Според списание Starhit на всички поканени гости са изпратени специални подаръчни пакетчета, които съдържат игрални чипове, скъпи химикалки от злато, щипки за пари и други делови материали. Но уловката в подаръците бяха статуетките „Оскар“. Също така, всеки подарък имаше златни пръчки с имената на младоженците.

Естествено, младоженецът не пестеше за хонорари на артистите, като покани на сватбата както руски, така и чуждестранни звезди от шоубизнеса. Общо над 810 хиляди долара бяха изразходвани за отдаване под наем на залата, носител на Оскар и за хонорарите на артистите.

Но въпреки невероятните разходи, според чуждестранни публикации, цената на тържеството не надхвърли 580 милиона долара. Така че Османов не би могъл да надмине цената на сватбата на Хадиджа и Саид Гуцериев.

1. Хадижа Ужахова и Саид Гуцериев: 1 милиард долара!

На сватбата на сина на ингушкия милиардер Михаил Гуцериев гостите забавляваха такива звезди като Дженифър Лопес,Стинг и Енрике Иглесиас.

Роклята за булката беше поръчана във Франция и тежеше 25 кг! Залата, в която се състоя тържеството, беше украсена с огромен брой свежи цветя (според експерти, такива композиции струват около 200 хиляди долара.

Събитието се състоя в ресторант Сафиса в Москва, а след това продължи в Лондон, където Елтън Джон и Бионсе пяха за младоженците и техните гости.

Според Дейли Мейл сватбата е струвала на предприемача и сина му малко над 1 милиард долара.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини