Радио Витоша

webcam

Новини

21% от гражданите на Хърватия никога не са ползвали интернет

21% от гражданите на Хърватия никога не са ползвали интернет

Дата: 26.08.2019 Този резултат е двойно повече от средното за ЕС. Според проведените проучвания, 11% от гражданите или всеки девети жител на Европейския съюз никога не е ползвал интернет.
Image

Повече от 21% от гражданите на Хърватия никога не са ползвали интернет, което е притеснително, според секторния анализ на Икономическия институт в Загреб.

Степента на изостаналост на Хърватия спрямо другите държави от ЕС по отношение ползването на интернет е отчетена от Индекса за дигитална икономика и общество на Европейската комисия.

Последният доклад за Хърватия в Брюксел предупреждава, че 21% от населението на страната никога не е ползвало интернет в рамките на миналата година. Тези данни поставят страната на едно от последните места, 25-то, в класацията на Европейския съюз.

Този резултат е двойно повече от средното за ЕС. Според проведените проучвания, 11% от гражданите или всеки девети жител на Европейския съюз никога не е ползвал интернет.

Ползването на социалните мрежи за делови контакти в Хърватия също е под средното за държавите от ЕС, а интернет-търговията се смята за едва прохождаща в сравнение с останалите европейски държави.

Коментари