Пет километра е опашката от леки коли на Кулата 01 август, 2020

Интензивен е трафикът на изход на ГКПП „Кулата“ и на ГКПП „Гюешево“, по информация на ГД „Гранична полиция“ към 6.00 часа тази сутрин. 

С началото на отпускарския месец август се увеличи и трафика на леките автомобили за Гърция. Още призори на граничния пункт „Кулата - Промахон” се натрупаха чакащи автомобили, сред които и много с румънска регистрация.

В момента колоната е дълга около 5 километра, като полицията спира автомобилите преди граничния пункт, за да изчакват на място.

А от полунощ изтича забраната за кацане на самолети във Виена от 18 държави, сред които е и България. Тя се заменя със стриктни наредби за предотвратяване на зараза с коронавирус.

Пътниците с австрийско гражданство, гражданите на Европейското икономическо пространство и Швейцария, както и гражданите с постоянно местожителство в Австрия, пристигащи от България, ще трябва да представят преведен на немски или английски отрицателен PCR-тест, направен до 72 часа преди влизане в Австрия. Който не притежава такъв тест, има възможност да го направи в Австрия в срок от 48 часа. До представяне на теста гражданите са длъжни да спазват домашна карантина.

За транзитните пасажери не се изисква PCR тест.

 

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини