17 дни на голям екран ще остават новите филми 31 юли, 2020

17 дни на голям екран ще остават новите филми. За това се споразумяха студио Universal и най-мащабната верига киносалони в света AMC. Досега периодът се простираше до близо 3 месеца.

Споразумението между Universal и AMC идва три месеца, след като компаниите се скараха за „прозореца“ между излъчването на голям екран и онлайн. Тогава веригата киносалони се закани, че затваря завинаги вратите си за продуцентското студио. В повод за това се превърна успехът на „Тролчета: Турнето“. Те надскочили очакванията и демонстрирали приложимостта на тези платформи.

"Хотел "Белград" продължава да печели зрители

Самият документ вещае опция за Universal да прекрати излъчването на филмите си след 17-ия ден от премиерата им. Този период включва три уикенда, като според данни на Уолстрийт най-голямо текучество в киносалоните заглавията привличат в първите четири двойки почивни дни. Очаква се по-малките и независимите продукции да бъдат изтегляни веднага след изтичането на този срок и да бъдат изпратени онлайн.

Към момента договорът важи само за филмите на Universal и само за киносалоните под шапката на AMC. За да бъдат конкурентно способни, другите продуцентски компании и оператори на зали за прожекции, вероятно ще последват примера.

 

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини