Daddy Yankee се пенсионира 22 март, 2022

Daddy Yankee се пенсионира и ще сложи край на успешната си 30-годишна кариера, като се сбогува с прощално турне. "King of Reggaeton" направи съобщението във видео, публикувано в социалните медии, като благодари на феновете за тяхната подкрепа през годините.

„Тази кариера беше маратон. Най-накрая видях крайната цел“, каза той на испански. „Сега ще се наслаждавам с всички вас на това, което ми дадохте. Хората казват, че направих този жанр глобален, но вие сте тeзи, които ми дадохте ключовете да отворя вратите и да направя този жанр най-големият в света."

Daddy Yankee, чието истинско име е Рамон Луис Аяла Родригес, е роден в Пуерто Рико и се смята за пионер в регетон музиката, която съчетава американски хип-хоп, латинокарибска музика и ямайски реге ритми с испанско рапиране и пеене.

"В бариосите, където израснахме, повечето от нас искаха да бъдат дилъри на наркотици. Днес ходя в бариос и мнозинството искат да бъдат артисти, а това означава много за мен", каза той.

В интервю за Billboard през 2021 г., изпълнителният вицепрезидент на UMG Мишел Антъни похвали въздействието на музиканта.

„Daddy Yankee е онзи рядък артист, който всъщност оформя културата и променя света чрез своята музика и идеи“, каза Антъни, добавяйки: „Като издигна регетона в глобален феномен, той помогна за подхранването на експлозивната кросоувър популярност на латино музиката. Чрез своята музика и предприемачеството, той създаде нови бизнес модели и платформа, която стартира кариерите на много от днешните нови артисти."

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Daddy Yankee (@daddyyankee)

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини