14 години “Повече българчета за България” 05 март, 2019

Тази година кампанията “Повече българчета за България” посвещаваме на БАЩИНСТВОТО!
На закрилата.
И доблестта.
На гордостта да си татко... 
и силата да обичаш по мъжки! 
Защото обичта е...в споделянето:-)
От времето, когато е само мечта, до първата глътка въздух и след това! 
За да ги има усмивките и радостта:-) 
За да я има България, каквато я искаме! 
По стъпките на мечтите за бебе...когато вече го очаквате...или малко, след като се е родило - на помощ отново са най-добрите специалисти в България! 
За хората, които вярват, че обичта е дар!
С дарителската инициатива "Човечността има лице" отново ще помогнем на българските семейства да извървят важните крачки по-леко! 
Как да се запишете и кои са дарителите ни тази година - ще чуете сутрин в “Тройка на разсъмване”
Слушайте ни всяка сутрин, участвайте и дайте пример! 
Защото БАЩИНСТВОТО е ВАЖНО, а обичта е в споделянето! 
Кампания “Повече българчета за България”!
В партньорство с фондация "Искам бебе" и “Асоциацията на децата и младите хора с диабет”!
”Човечността има лице - ТВОЕТО”! 

14 години “Повече българчета за България”:-))))

Период на кампанията: 5-ти март - 9-ти април.
 
Изключителна с мащабите и каузите, кампанията "Повече българчета за България" за поредна година дава възможност на важни за всеки от нас теми. Специален акцент в кампанията тази година е БАЩИНСТВОТО❤️
В ефир ще чуем полезни интервюта с лекари и дарители, както и с хора преминали през много предизвикателства по пътя на своите надежди и мечти.
Ще си говорим за ролята на таткото в голямото приключение! Като равностоен родител, като човек, на чиято подкрепа разчитаме, като личност, която е изключително важна в изграждането на един нов човек. За БАЩИНСТВОТО, каквото трябва да бъде
Ще имаме възможност да говорим за тази изключителна мисия, от различни гледни точки!
И тази година се включиха с помощ за "мечтата" едни от най-добрите репродуктивните центрове.
Проследяване, изследвания и раждане при възможно най-добрите условия поеха различни АГ болници в България.
Специфични изследвания за вече родените дечица.
Ще продължим заедно през цялата година със стъпките на ЧОВЕЧНОСТТА!

В кампанията винаги сме подкрепяли и най-мъничките! 

И тази година ще подкрепим каузата на децата и младежите с диабет!
С Ваша помощ ще набираме средства за купуване на сензори, необходими за здравето и оцеляването на дечицата от 0 до 5 годинки. Така родителите по всяко време ще знаят какво е нивото на кръвната захар детето и няма да се стига до рисковани състояния.
Очакваме ви с предложения за  теми, инициативи, идеи за помощ по каузата БАЩИНСТВО.

☘️☘️☘️

Ако се борите за рожба и имате нужда от помощ, ако вече очаквате детенце, или имате малко дете - запишете се на troika@radiovitosha.com (единственото валидно място за участие!). Оставете име, телефон за връзка, болница и дарение, за което кандидатствате. От нас в рамките на няколко дена ще получите номер за участие.

Ако кандидатствате за ваучер от репродуктивните центрове, имате право да изберете и да се запишете за дарение от 1 репродуктивен център, за да имат повече двойки шанс за помощ:-) В рамките на посочената сума, можете да се възползвате от дарената помощ на конкретния репродуктивен център. Сумата не се изплаща директно и не се използва за други лечебни заведения! 
 
Ако кандидатствате за проследяване на бременност, изследвания и раждане, имате право да се запишете за една от посочените болници.
 
За бъдещите родители! Важно! Освен за раждане, можете да се запишете за всички останали дарения - курсове в помощ на  мама и татко, съхранение на стволови клетки на детето ви, скрининг за дечица до 1 годинка, консултация за кърмене, курсове и специални процедури, детска кухня, необходими пособия, фотосесия, абонамент за списания.  Прочетете внимателно информацията за даренията!  Важно е само да не се дублират, като същност. 
 
Списъкът за всяко дарение е отделен и започва от числото 1.  Записването за даренията, както винаги е валидно само и единствено на troika@radiovitosha.com
 
Предоставянето на лични данни (имена и телефон за връзка) за целите на участието Ви в кампанията е доброволно! Тази информация няма да бъде използвана за нищо друго, освен за връзка между дарителите, организаторите и спечелилите с цел усвояване на дарението!
 
Записването приключва на 7-ми април, 2019г., в 19 часа. 
Имената на печелившите не се обявяват в ефир, а под номера! 
Тази година отново каним в ефир да теглят даренията семейства и деца, участвали и печелили в кампанията. Татковци- добре дошли сте и можете да се свържете с нас на 02/9701000, или на troika@radiovitosha.com
 
Моля, следете периодично информацията на сайта ни, защото в рамките на кампанията очакваме още дарители! 

 

Дарения от репродуктивните центрове:

 

МЦ "РепроБиоМед", София дарява - три ваучера по 2500лв. за процедури и/или изследвания свързани с АРТ. 
 
Болница “Селена”, Пловдив дарява - пет ваучера по 1000лв за процедури и/или изследвания свързани с АРТ.  
 
МЦ "Св. Иван Рилски", гр. Тутракан  дарява - три ваучера по 1000лв. за процедури и/или изследвания свързани с АРТ. 
 
ПСАГБАЛ "Света София" (бивша “Тина Киркова”)дарява - три ваучера по 800лв. за процедури и/или изследвания свързани с АРТ. 
 
Центърът за асистирана репродукция в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда дарява - един ваучер на стойност 1000лв за процедури и/или изследвания свързани с АРТ. 
7 спермограми за мъжете. В подкрепа на бащинството, като акцент в кампанията.
 

Медицински комплекс “Д-р Щерев” дарява:

Три пакета (за трима мъже) за „КОМБИНИРАНО ДНК ИЗСЛЕДВАНЕ НА 10 ПАТОГЕНА ЗА ПОЛОВО ПРЕДАВАНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ“ - Комбинираното ДНК изследване за 10 патогена е подходящо при симптоми на активна инфекция, хронична инфекция, при планиране на бременност и лечение на стерилитет.
Пет (за петима мъже) специализирани изследвания „СПЕРМОГРАМА С КОМПЮТЪРНА СИСТЕМА ЗА АНАЛИЗ“. Спермограмата при мъжа може да се извърши, както при двойки с проблемно забременяване, така и при господа, които искат рутинно да изследват своите спермални показатели, респективно своите репродуктивни възможности.
 
"Ин витро център Димитров" дарява 2 бр., за две двойки, съпружеска или партньорска вътрематочна инсеминация

 

Ако вече очаквате рожба: 
 
 
ІІ-ра САГБАЛ “Шейново” поема - проследяване на бременност, всички необходими изследвания и раждане на 10 жени.
Отделно по 10бр.фетална морфология за още 10 жени, които очакват детенце.

СБАГАЛ „Проф. д-р. Д. Стаматов“, Варна, поема  - регистрация и провеждане на женска консултация и последващо раждане без избор на екип за здравноосигурени пациентки на 5 бъдещи майки.

УСБАЛАГ „Селена“, Пловдив поема - проследяване на бременност и раждане(с условие- естествено раждане), за 3 бъдещи майки. 

За гр. Пловдив - д-р Борис Стоилов поема в частния си кабинет 3( три) бременни жени със скрининг в първи триместър(11-13г.с.), фетална морфология( 20-22г.с.), проследяване растежа на плода и доплер в 28, 32 и 36г.с.  Това е доброволно дарение от страна на д-р Стоилов и неговият екип. Акцент е скрининга в първи триместър, който се извършва в пълен обем, тъй като тогава може да се направи много за добрия изход от бременността. Това са високоспециализирани прегледи, за които е нужна допълнителна квалификация.
 

МБАЛ „АВИС - МЕДИКА”, гр. Плевен поема - проследяване на бременност, всички необходими изследвания и раждане на една жена; при д-р Богданова.

 
МЦ "Св. Иван Рилски", гр. Тутракан поема - проследяване на бременност, биохимичен скрининг, фетална морфология(необходим брой), раждане с избор на екип за една бъдеща майка. Раждането ще се извърши в МБАЛ "Тутракан" ЕООД.
 
 
Медицински комплекс "Д-р Щерев"  поема:
 
1.Един пакет (за една бременна жена) за цялостно проследяване на бременност с включени ултразвукови прегледи, специализирани прегледи при специалист по фетална медицина (първи триместър скрининг тест и фетална морфология) и изследвания.
Пакетът включва:
- Преглед с ултразвукова диагностика (УЗД) (8 пъти);
- Доплер – ултразвуково изследване (3 пъти);
- Запис на сърдечни тонове на бебето (9 пъти);
- Първи триместър скрининг тест за хромозомни аномалии - кръвна проба и ултразвуково изследване, извършено от специалист по фетална медицина (1 път);
- Специализиран преглед за Фетална морфология 3D-4D Live, извършена от специалист по фетална медицина (1 път);
- ПКК (3 пъти);
- Онкоцитонамазка с ThinPrep Pap Test (1 път);
- Глюкоза (3 пъти);
- Кръвна група и Rh (1 път)2;
- Изследване за Сифилис (1 път);
- Изследване за Хепатит В (1 път);
- Изследване за Хепатит С (1 път);
- Изследване за СПИН (1 път);
- Микробиология на влагалищен секрет (1 път);
- Урина общо и седимент (при необходимост - мин. 2 пъти);
- Стерилна урина (1 път);
- Посещение на Училище за бъдещи родители с отстъпка;
- Консултация с емоционален консултант – психолог (1 посещение при желание).

 

2.Занимания по специализирана йога за мама и бебе от 1 до 12-месечна възраст (повече информация на http://shterevhospital.com/pregledi-i-konsultacii/fizioterapiya-i-rehabilitaciya/ioga#tab=tab-panel-2 ). За наградите по тази точка могат да бъдат изтеглени пет печеливши:
• 4 бр. еднократни посещения на 4ма различни души в група;
• 1 бр. пакет за 5 посещения в група.

 

3.Занимания по водна гимнастика за бебета от 12 месечна възраст и деца до 3-годишна възраст (за майка с бебе) (повече информация наhttp://shterevhospital.com/pregledi-i-konsultacii/aqua_sector/vodna_gimnastika_za_bebeta ). За наградите по тази точка могат да бъдат изтеглени пет печеливши:
• 4 бр. еднократни посещения на 4ма различни души в група;
• 1 бр. пакет за 4 посещения в група.
 
4.Четири Семейни пакета за Родители + дете над 3 години. (за четири семейства). Пакетите включват по два релаксиращи масажа на гръб за родители, докато детето им е на урок по плуване с треньор.Заб. За точки 4, 5, 6 важат следните условия на ползване на изброените услуги:
- без право на заменяне на услугите;
- без право на преотстъпване;
- поне пет дни предварително заявени часове, съобразени с графиците на сектора;
- всички от изброените услуги са валидни в срок от 60 дни от датата на изтеглянето им от томболата.
 
УАГБ "Майчин дом" - София и “Национална генетична лаборатория” поемат тестове за ранно диагностициране(начало на трети месец) за синдром на Даун, Патау и Едуардс. Тестовете представляват неинвазивен скрининг на генетични заболявания на плода при бременни, по безопасен начин по отношение на последващи усложнения на бременността. До този момент изследванията се извършваха само с помощта на специалисти от чужбина. Вече са възможни и в България. 
Поради естеството на изследването - в ранен етап - спечелилите трябва да се възползват до началото на третия месез от бременността. Ако това е невъзможно - да преотстъпят дарението на резервите в списъка!
 
Д-р Яна Трифонова дарява 3 ваучера по 200лв, за три дами - високоспециализирана дентална помощ. Можете да се възползвате и по време на бременността и ако вече имате родено детенце.
 
Чиполино” даряват:
Шезлонг Фиеста;
Столче за кола Макстро, групи 0, I и II;
Детска количка София;
Постелка за гимнастика Езерце;
Музикална играчка за легло Коте.
 
Съхранение на стволови клетки: 
 
УСБАЛАГ „Селена“, Пловдив поема съхранение на стволови клетки от пъпна връв за едно детенце, за период от 20 години. Няма значение в кой град и коя болница ще бъде раждането. Специалистите идват на място.
 
Тъканна банка “Биорегенерация”(МБАЛ “Надежда”) поемат съхранение на стволови клетки от пъпна връв за едно дете на стойност 3000лв от цената на пакета БиоСел Плюс - извличане на стволови клетки при раждането (хемопоетични от кръв от пъпна връв и мезенхимни от тъкан от пъпна връв) и съхранение за 20-годишен период * за семейства, които в момента очакват дете. Няма значение в кой град и коя болница ще бъде раждането. Специалистите идват на място.
 

За дечица от 0 до 1 годинка:

 
Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда поема - пълен ултразвуков скрининг за 10 бебета в кампанията(можете да участвате независимо от това дали очаквате детенце, или е наскоро родено). Тази програма включва:
  • Ултразвуков скрининг на 10 новородени деца, който включва:
  • скрининг на слуха
  • трансфонтанелна ехография
  • ехография на коремни органи
  • ехография на тазобедрени стави.
 
Център "Съвременни родители“ предоставя 4 подаръка - три за бъдещи родители и един за бебета и родители.
 
За бъдещите родители:
Практикум "Моето раждане" - практическа подготовка за по-леко естествено раждане. Провежда се в два модула - "Движение и масаж" и "Дишане и релаксация по време на раждането".
 
5 теми по избор от „Направи си сам курс“ – богат избор на теми за бременността, раждането, грижите и развитието на детето. Отлична подготовка за приключението наречено „Родителство“.
 
Карта за 4 посещения гимнастика за бременни - за тонус и добро настроение по време на бременността, за леко раждане и бързо възстановяване.
 
За бебетата и техните родители:
 
Карта за 4 посещения в групата за игра "Развивам се, играейки", насочена към майки и бебета на възраст между 6 и 24 месеца. По време на заниманията с много песни, приказки и игри се подпомага развитието на основните умения на децата.
 
 
Училището за родители "Слънчогледи" поемат безплатно практическата лекция "Раждането като позитивно изживяване" за 3 бъдещи майки. Практикум "Раждането - подкрепа от партньора" за 3 двойки. Две домашни консултации за вече родили жени и домашна лекция за кърмене за една бъдеща майка.
 
Училище за бъдещи родители Щъркел, гр. Плевен предоставя 4 подаръка:
 
- Курс по първа помощ за бебета и малки деца за 3 двойки - водещ на курса е Д-р Преслава Гацева - неонатолог в УМБАЛ Плевен. Набор от знания и умения, които всеки човек да може да приложи в критична ситуация и обикновено не изисква специална екипировка. Курсът е практически насочен, с много тренировки и дава знания за начина на действие в критични ситуации.
 
- Интензивен курс за подготовка за нормално раждане за 3 двойки - Курсът се състои в два модула - модул "Бременност и раждане" и модул "Вече сме родители" - Водещи на курса са Д-р Василева, Д-р Гьокова, ак. Захариева и ак. Бетова. Курсът предоставя най-важната информация и усвояване на най-важните умения за безпроблемна бременност, леко раждането и важните моменти в първите дни на новороденото дете. - Курс за подготовка на жени с предстоящо Цезарово сечение за 3 семейства - Не винаги нормалното раждане е опция. Когато по някаква причина на една жена се налага да роди чрез Цезарово сечение е необходимо тя да е подготвена за това, което й предстои по най-добрия начин. Водещи на курса са Д-р Василева и Д-р Гьокова
 
- Карта за 3 посещения на Гимнастика за бременни с Рали за 3 жени - Упражненията за бременни благоприятстват както за по-лесното износване на бебето, така и за бъдещото раждане. Тези упражнения подобряват самочувствието и дори помагат за бързото възстановяване след раждането. Тренировката подобрява настроението и зарежда с енергия.
 
- 2 абонаментни карти за 4 посещения на Щъркел (тук влизат определени занимания с изключение на гореизборениете)
 
Ако имате детенце на възраст между 8месеца и 2 годинки и половина:
 

Хер бебе” подарява  - детска кухня за период от два месеца за 15 дечица между 8 месеца и 2 години и половина, с доставка до вкъщи. За градовете София, Нови Искър, Своге, Костинброд, Сливница,Перник, Радомир, Кюстендил, Дупница, Благоевград, Разлог, Банско, Гоце Делчев, Самоков, Пазарджик, Панагюрище, Ихтиман и Пловдив.   

 За учениците:

 “Ортомедика Клиник” и доц. д-р Атанас Кацаров и екипът му поемат цял училищен клас с детайлни прегледи на място (в училище).Преглед на стоежа. Подометрия. Мускулен тонус. Баланс. Походка.

Ако сте родител, учител, директор на училище от София - запишете Вашата паралелка!
Прегледите ще бъдат реализирани в края на учебната година.
 

 "Калина ме снима" поема фотосесии за три семейства. Сесиите включват снимки на цялото семейство и снимки отделно на детето/децата. Фотограф: Калина Арсова

Списание "Кенгуру" предоставя 20 бр. годишни абонаменти за бъдещи и настоящи родители.
Списание "9 месеца" предоставя 10 бр. 6-месечни абонаменти за бъдещи и настоящи родители. 
 
 Mustela подарява папки за съхранение на лична информация и изследвания за всички семейства спечелили репродуктивна помощ в кампанията.
Козметика Mustela ще получат всички бъдещи майки, които печелят проследяване на бременност и раждане в кампанията.
Козметика Mustela ще има и за бебенцата, които майките и татковците очакват.

Тестове за овулация и тестове за бременност получават всички, които печелят репродуктивна помощ в кампанията. Тест за овулация Oview и тест за бременност Surecheck. С пожелание за сбъднати мечти!

 

 
“Био баланс” капки и “Био баланс” за възрастни получават семействата, които вече очакват детенце:

 

Двойките, които получават репродуктивна помощ ще получат и подаръци от “Допелхерц”:
За нея:
- 1 търговска опаковка Допелхерц Актив Мама (30 капсули)
- 1 опаковка Допелхерц Магнезий +С+Е 10 таблетки – по принцип магнезият се изписва срещу нежелани контракции
- 1 мостра Вагизан интимен лосион - за едно измиване - подходящ е и по време на бременност: https://www.vagisan.com/bg-bg/produkti/details/product/vagisan-intimen-losion/
За него:
- 1 търговска опаковка Допелхерц Селен 30 таблетки - селенът е силен антиоксидант и допринася за подобряване на сперматогенезата - нашият е ДЕПО таблетка, което означава с удължено освобождаване:https://www.doppelherz.bg/produkti/dopelkhercr-aktiv-selen/
- 1 опаковка Допелхерц Коензим Q10 с B витамини 10 капсули -  съдържащият се в продукта цинк е важен за нормалния фертилитет и възпроизводство и има отношение към нормалните нива на тестостерон в кръвта: https://www.doppelherz.bg/produkti/dopelkhercr-aktiv-koenzim-q-10-v-vitamini/
- 1 мостра шампоан за мъже Алпецин С1 - за едно измиване https://www.alpecin.com/bg-bg/produkti/detaili/product/alpecin-c1-kofeinov-shampoan/

- 1 Пътеводител за бъдещата майка;

Двойките, които вече очакват детенце, ще получат и подаръци от “Допел херц”: 

- 1 търговска опаковка Допелхерц Актив Мама (30 капсули)
- 1 несесер за тоалетни принадлежности
- 1 балсам за устни
- 1 опаковка Допелхерц За уринарен тракт 10 капсули
- 1 опаковка Допелхерц Магнезий +С+Е 10 таблетки
- 1 мостра Вагизан интимен лосион
- 1 Пътеводител за бъдещата майка; 

14 години “Повече българчета за България”

Благодарим на всички партньори, приятели, съмишленици, на...ТЕБ! За доверието и вярата, че ще ни има! 
Интервютата на участниците в кампанията, гостите от студиото и слушателите с позиция по темите, ще можете да слушате в ефир, както и през нашият YouTube канал! 
Информация за кампанията ще откриете на сайта на радио "Витоша", на страниците на радио “Витоша” и "Тройка на разсъмване" във фейсбук. 
Както и на страниците на списание “Кенгуру”, списание “9 месеца” и сайта clinica.bg
На 9-ти април, финалът на кампанията ще се случва на живо от зала “Бебоци” на “Национална опера и балет”! Заедно с нотариус, представители на фондация "Искам бебе" и “Национална Асоциация на децата и младите хора с диабет”, с дечица родени с помощ на кампанията, дарители, съмишленици, партньори, колеги от медиите. Всеки, който иска да присъства, или да се включи с помощ и идеи по каузата БАЩИНСТВО е добре дошъл:-) 
Защото бащинство е важно, а обичта е в СПОДЕЛЯНЕТО! 
 
 
“Човечността има лице” - ТВОЕТО! 

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини