Радио Витоша

webcam

Новини

130 години отпразнува „Мулен руж”

130 години отпразнува „Мулен руж”

Дата: 07.10.2019 Кабарето, известно с темпераментния танц и костюмите с щраусови пера и пайети, отваря врати през 1889 г. първоначално като бална зала.
Image
Снимка: БГНЕС

Най-известното парижко кабаре „Мулен руж” отпразнува 130-ата си годишнина с 10-минутно светлинно шоу на открито, проследяващо богатата му история.

Танцьорки от трупата изпълниха прословутия канкан на площада пред сградатамелница в Париж, облечени в костюми в националния трикольор - червено, бяло и синьо. Те бяха съпроводени от зрелищни фойерверки.

Кабарето, известно с темпераментния танц и костюмите с щраусови пера и пайети, отваря врати през 1889 г. първоначално като бална зала.

Днес то работи като ресторант с вариететно шоу, като е сред легендарните туристически атракции на френската столица. Шоуто се нарича „Феерия”, а танцьорките и артистите в него носят общо 1000 костюма.

Кабарето е увековечено в картините на Тулуз Лотрек, който е негов редовен клиент. На времето в него са пели Едит Пиаф, Шарл Азнавур, Шарл Трене, Морис Шевалие, Ив Монтан, Франк Синатра, Лайза Минели.

Коментари