Тодор Милиев

Грижлив персонал от съвестни медицински работници го е изродил по нормален път на 2 юни в гр. Пловдив, в единствената болница в квартал Кючук Париж. Баща му - отговорен труженик на социалистическия труд – с недоверие поел неугледното, кресливо отроче, плод на любовта му с красивата другарка Йорданка Милиева – дизайнер на обувки в завод "Социализъм, дружба, равенство" – гр. Пловдив.

„Израстнах в среда на любов и разбирателство,  спомня си Тошко. Първите ми стъпки в системата на образованието преминаха под любящото крило на пионерската униформа. Гордо носех на гърдите си своята лекьосана синя връзка, изгорена с цигара...“

Тодор обича да готви по рецептите на "Великите готвачи" – пържени яйца, бъркани яйца с лук, яйца на очи, яйца на вестник, омлет, в краен случай – яйца по панагюрски. Тъй като се възприема като дете на полуфабрикатите, в по-специални случаи, освен задължителните свещи на масата с пластмасовите тарелки и вилички, менюто се изчерпва с храни от типа "изсипете праха във вряла вода и след 10 мин. свалете от котлона и добавете сол на вкус".

Занимава се с радио от много време и трудно обяснява на баба му, че гласът, който чува от голямата кутия над печката, е гласът на нейното внуче.

  СПОДЕЛИ