Радио Витоша

webcam

Новини

Термолегла за МБАЛ "Пловдив" от "Повече българчета за България"

Термолегла за МБАЛ "Пловдив" от "Повече българчета за България"

Дата: 15.06.2016 Отделението по неонатология на МБАЛ „Пловдив" получи двe термолегла за недоносени бебета
Image

Отделението по неонатология на МБАЛ „Пловдив" получи двe термолегла за недоносени бебета. Термолеглата са закупени от фондация „Нашите недоносени деца" със средства, събрани от кампанията "Повече българчета за България" на "Тройка на разсъмване" и радио "Витоша". За трета поредна година "Тройка на разсъмване " набираме средства за апаратура в помощ на неонатологичните отделения.
Д-р Аргирова изказва благодарности на фондация „Нашите недоносени деца", "Тройка на разсъмване" и радио "Витоша". Помощта за МБАЛ „Пловдив" стана възможна благодарение на дългогодишните ни приятели и съмишленици - IVENTAS , Списание Кенгуру, Pumpelina , както и усилията на цялата Зумба общност в България. "Човечността има лице" - ВАШЕТО. Благодарим ви!
Веднага след като дарението беше направено и двете термолегла влязоха в употреба. Термолеглото поддържа топло и позволява лесен достъп до бебето по всяко време на престоя му в неонатологичното отделение. Това е отворено легло, което има специални нагреватели. Някои бебета се поставят в такива легла, вместо в кувьоз, ако често трябва да се вадят или ако са много големи, за да бъдат поставени там, но въпреки това се нуждаят от интензивни грижи.

Коментари