Радио Витоша

webcam

Новини

Шефът на полицията в Кьолн беше отстранен от поста

Шефът на полицията в Кьолн беше отстранен от поста

Дата: 09.01.2016 60-годишният Волфганг Алберс трябваше да напусне поста, за да бъде "върнато общественото доверие", заяви вътрешният министър на провинция Северен Рейн-Вестфалия
Image

Шефът на полицията в Кьолн беше отстранен от поста заради допуснатите от него масови случаи на насилие срещу жени в Новогодишната нощ. 60-годишният Волфганг Алберс трябваше да напусне поста, за да бъде "върнато общественото доверие", заяви вътрешният министър на провинция Северен Рейн-Вестфалия - Ралф Йегер.
Той изтъкна, че Алберс е проявил разбиране по въпроса. По информация на Ройтерс полицейският началник е бил пенсиониран по бързата процедура, предаде БНР.
Алберс стана обект на остри критики, след като се изясни, че броят на полицаите в града е крайно недостатъчен и те са зле подготвени за борба с масови престъпления.
31 заподозрени, включително и 18 лица, търсещи убежище, са в процес на разследване за нападенията в Кьолн, става ясно от съобщение на германското вътрешно министрество. Сред тях са 9 алжирци, 8 мароканци, 4 сирийци, 5 иранци, по един човек от Ирак, Сърбия и САЩ, както и двама германци.

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00