Радио Витоша

webcam

Новини

Продължава работата по ИК

Продължава работата по ИК

Дата: 27.04.2016 Десислава Атанасова призова хората зад граница да бъдат активни и да подават заявления, за да участват в изборния процес
Image

Днес и утре работата ще е свързана с гласуване на промените в Изборния кодекс. Това каза за БНТ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. И Реформаторите и АБВ заплашиха, че ще напуснат правителството, но всички промени в Изборния кодекс имат свой автор. Всеки застана зад своите предложения, коментира Атанасова. Според нея най-спорните текстове са по отношение задължителното гласуване и вотът в чужбина.

Възпрепятстваните да гласуват, трябва да докажат пред общинските власти, че не са можели физически да упражнят правото си на глас, за да не бъдат заличавани от избирателните списъци.

Според Атанасова, режимът не е облекчен, тъй като ще бъде стимулиран корпоративен вот - например цяла фирма да бъде командирована в даден район, където да повлияе на гласуването. Даваме възможност на хората да покажат, че не подкрепят никого. Този текст, обаче, все още не е гласуван. Тепърва ще стане ясно как ще бъде отчитана тази позиция.

Десислава Атанасова призова хората зад граница да бъдат активни и да подават заявления, за да участват в изборния процес.

Коментари

Повече нощни хитове
00:00 - 06:00