Радио Витоша

webcam

Новини

Правителственият "Фалкон" отново аварира

Правителственият "Фалкон" отново аварира

Дата: 31.08.2015 Самолетът, който преди месеци даде сериозна повреда, отново е показал проблем - трите колесника не са се затворили след излитането на машината
Image

Нова авария с правителствения "Фалкон". Премиерът Бойко Борисов не успя да излети от летището във Варна. Самолетът, който преди месеци даде сериозна повреда, отново е показал проблем - трите колесника не са се затворили след излитането на машината. 

Според министър Ивайло Московски, явно проблемът е в електрониката на самолета, останал след последния ремонт. Екипажът на правителствения авиоотряд е изчакал горивото да изгори и е върнал обратно машината на летище "Варна". Самолетът е кръжал във въздуха около 15 минути. Той ще бъде върнат за ремонт при производителя във Франция. Преди това екип инженери от Авиоотряд 28 се очаква да направят необходимите тестове.

Иначе пред 6000 души бе открита дългоочакваната спортна зала на Пловдив. "Колодрума" вече е напълно готов. Официални гости на откриването на многофункционалната зала бяха министърът на спорта Красен Кралев, както и кметът на града Иван Тотев. 

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00