Радио Витоша

webcam

Новини

Нов силен трус в Италия

Нов силен трус в Италия

Дата: 30.10.2016 Десетки души са ранени в резултат от силното земетресение в Централна Италия, но няма загинали, съобщават световните агенции
Image

Ново силно земетресение беше регистрирано в Централна Италия тази сутрин – около 8:30 ч . българско време. По данни на Европейския сеизмологичен център трусът е със сила от 6,7 по Рихтер. Първоначално агенция Ройтерс съобщи, че силата му е 7,1. 
 
Десетки души са ранени в резултат от силното земетресение в Централна Италия, но няма загинали, съобщават световните агенции, позовавайки се на италианските власти. Земетресението е усетено и в столицата Рим. По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център, земетресението, регистрирано тази сутрин е най-силното от 1980 г.
 
Епицентърът е на 132 км североизточно от Рим, отчита европейския институт на 67 км източно от град Перуджа, който беше засегнат по време на труса от 26 октомври.
 
Тази седмица Централна Италия беше разтърсена от няколко силни земетресения, след които за щастие нямаше жертви, а само разрушения. Трусовете дойдоха два месеца след като почти 300 души загинаха в страната след земетресения, сринали няколко малки градове. 

Снимка: БГНЕС
 
/М.Е./

Коментари