Радио Витоша

webcam

Новини

Над 200 тима на олимпийското дефиле

Над 200 тима на олимпийското дефиле

Дата: 06.08.2016 Церемонията по откриването на Олимпийските игри в Рио де Жанейро започна с песен, изразяваща любов към Бразилия
Image

Церемонията по откриването на Олимпийските игри в Рио де Жанейро започна с песен, изразяваща любов към Бразилия, предаде радио Voice of America. Милиарди хора наблюдаваха церемонията по телевизията, в която участваха над 200 олимпийски отбора, включително първия в историята отбор от бежанци. Той включва 10 атлети, шестима мъже и четири жени, от Южен Судан, Етиопия, ДР Конго и Сирия, всички те избрани от Олимпийските комитети на подслонилите ги държави – Кения, Люксембург, Бразилия, Белгия и Германия.

Изпълнителният продуцент на церемонията Марко Балич е добре запознат с големите събития. Той е правил 17 церемонни на пет континента, включително Зимната Олимпиада в Торино през 2006 г. По думите му, целта му е била да създаде емоционално представление, което да не замазва икономическите и социални проблеми пред Бразилия. Той е искал да отправи послание за околната среда и бъдещето на планетата.

Коментари