Радио Витоша

webcam

Новини

Малко по-евтин ток ще плащаме от днес

Малко по-евтин ток ще плащаме от днес

Дата: 01.08.2015 Фактурите през месец август ще съдържат две стойности за използваната електроенергия – по стари и по нови цени
Image

Малко по-евтин ток ще плащат от днес битовите потребители.

За абонатите на ЧЕЗ намалението на тока за бита ще е с 0.63 на сто, а за тези на EВН - с 0.44 %. Поскъпване с 1.09% обаче ще има за клиентите на ЕНЕРГО ПРО.

КЕВР реши окончателно, че цените на електроенергията за бизнеса обаче ще скочат, тъй като, въпреки че индустрията купува тока по цени на свободния пазар, тя плаща добавка "Задължение към обществото", която става 38 лева за мегаватчас.

Таксата "Задължение към обществото", чието планирано повишение предизвика протеста на работодателските организации, става еднаква и за бита и за бизнеса и ще е в размер на 38 лв. за мегаватчас

Заради новите цени на електроенергията, които влизат в сила от днес, "ЧЕЗ Разпределение България" АД започва извънредно отчитане на електромерите на клиентите.

Всички отчетници ще работят с удължено работно време, както и в почивните дни – на 1 и 2 август. Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същи ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени. 

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00