Радио Витоша

webcam

Новини

Кампания "Повече българчета за България" 2017

Кампания "Повече българчета за България" 2017

Дата: 13.03.2017 Посвещаваме я на СЕМЕЙСТВОТО и НАДЕЖДАТА, която живее в домовете ни!
Image

 
Посвещаваме я на СЕМЕЙСТВОТО и НАДЕЖДАТА, която живее в домовете ни! 
За да ги има усмивките и радостта:-) 
За да я има България, каквато я искаме! 
По стъпките на мечтите за бебе...когато вече го очаквате...или малко, след като се е родило - на помощ отново са най-добрите специалисти в България! 
С дарителската инициатива "Човечността има лице" отново ще помогнем на българските семейства да извървят важните крачки по-леко! 
Слушайте ни всяка сутрин, участвайте и споделете за...ВАЖНОТО! 
За пътищата на сърцето и силата на чувствата!
За трудните крачки и щастливите стъпки:-) 
Кампания "Повече българчета за България"!
В партньорство с фондация "Искам бебе" и фондация "Нашите недоносени деца"
"Човечността има лице" - ТВОЕТО!
 
Период на кампанията:6-ти март - 5-ти май.
12-то издание на кампанията посвещаваме отново на семейството:-) Заради надеждата, на която всеки от нас има право. Заради темите и стъпките, които можем да споделим, да обсъдим и да си помогнем. 
Помощ за "мечтата" от репродуктивните центрове.
Проследяване, изследвания и раждане при възможно най-добрите условия в различни АГ болници в България.
Специфични изследвания за вече родените дечица.
Продължаваме  изграждането на "Семейни стаи" в неонатологичните отделения в страната. Оборудването е поето изцяло от  съмишлениците ни от IVENTASпредставители на PHILIPS AVENT за България.      
Набираме средства за апаратура в помощ на недоносените бебета. 
Подкрепяме фондация "Нашите недоносени деца" в изграждането на първият за страната ни специализиран център, в който родителите на най-мъничките ще могат да получат на място адекватна помощ от най-добрите ни специалисти! 

И тази година репродуктивните центрове даряват суми,а не процедури. Идеята е всяко семейство да прецени, от каква помощ се нуждае - изследвания или конкретни процедури. В рамките на посочената сума, можете да се възползвате от дарената помощ на конкретния репродуктивен център. Сумата не се използва за други лечебни заведения! Можете да кандидатствате за ваучер само от 1 репродуктивен център, за да имат повече двойки шанс за помощ :-) 

АГ болниците отново се включват за каузата здрави бебенца и майки с проследяване на бременност, необходими изследвания и раждане.

Ако се борите за рожба и имате нужда от помощ, или вече очаквате детенце - запишете се за на troika@radiovitosha.com (единственото валидно място за участие!). Оставете име, телефон за връзка, болница и дарение, за което кандидатствате. От нас своевременно ще получите номер за участие. Ако кандидатствате за ваучер от репродуктивните центрове, имате право да изберете и да се запишете за дарение от един репродуктивен център. Ако кандидатствате за проследяване на бременност, изследвания и раждане, имате право да се запишете за една от посочените болници.

За бъдещите родители! Важно! Освен за ражданеможете да се запишете за всички останали дарения - курсове в помощ на  мама и татко, съхранение на стволови клетки на детето Ви, различните видове скрининги за дечицата, консултация за кърмене, фотосесия, абонамент за списания.  Прочетете внимателно информацията за даренията! 

Записването приключва на 5-ти май, 2017г., в 19 часа. 

Финалът ще е на живо, в "Тройка на разсъмване" , на 11-ти май, от клуб "Перото" в НДК. В присъствието на нотариус, представители на нашите приятели и партньори от фондация "Искам бебе" и фондация "Нашите недоносени деца", колеги от медиите и семейства участвали в кампанията! Имената на печелившите не се обявяват в ефир, а под номера! Списъкът за всяко дарение е отделен и започва от цифрата 1. 

Тази година отново каним в ефир да теглят даренията семейства и деца, участвали и печелили в кампанията. Добре дошли сте - ако искате, можете да се свържете с нас на 02/9701000, или на troika@radiovitosha.com. Също и за да предложите теми, инициативи, идеи за помощ по каузата СЕМЕЙСТВО. 
 
Моля, следете периодично информацията на сайта ни, защото в рамките на кампанията очакваме още дарители! 
 
Кампания "Повече българчета за България" - мечтите се сбъдват, когато сме заедно! 

 

Дарени процедури от репродуктивните центрове:

МЦ "РепроБиоМед", София дарява - три ваучера по 2500лв. за процедури и/или изследвания 

МЦ "Св. Иван Рилски", гр. Тутракан  дарява - три ваучера по 1000лв. за процедури и/или изследвания свързани с АРТ. 

СБАЛАГ "Селена", Пловдив дарява - пет ваучера по 500лв за процедури и/или изследвания свързани с АРТ. 

"София 2000" дарява - два ваучера по 1000лв за процедури и/или изследвания свързани с АРТ. 

"Ин витро център Димитров" дарява - два ваучера по 700лв (пакет за предварителни изследвания и консултация\на двойка\ във връзка със стерилитет за прилагане на АРТ).  

Ин витро център "Бора", Пловдив дарява - два ваучера по 500лв за процедури и/или изследвания свързани с АРТ

Ако вече очаквате рожба: 

ІІ-ра САГБАЛ “Шейново” поема - проследяване на бременност, фетална морфология и раждане на 5 жени. 

СБАЛАГ "Селена", гр. Пловдив поема - раждане на 5 жени.  

МБАЛ „АВИС - МЕДИКА”, гр. Плевен поема - проследяване на бременност, всички необходими изследвания и раждане на една жена; при д-р Богданова, д-р Савов и д-р Янкулова. 

МЦ "Св. Иван Рилски", гр. Тутракан поема - проследяване на бременност, биохимичен скрининг, фетална морфология(необходим брой), раждане с избор на екип за една бъдеща майка. Раждането ще се извърши в МБАЛ "Тутракан" ЕООД.

Медицински комплекс "Д-р Щерев"  поема един ваучер за комплексно намаление (за една бременна жена) на стойност от 2000 лв. от пакет „Раждане и съхранение на стволови клетки”. Ваучерът дава възможност за възползване от обща отстъпка от 2000 лв. от пакетна здравна грижа „Раждане и съхранение на стволови клетки” при раждане в Медицински комплекс „Д-р Щерев” и сключване на договор за съхранение на стволови клетки в Тъканна банка „Булген”.

Отделно, Медицински комплекс "Д-р Щерев" дарява и: един пакет (за една бременна жена) за цялостно  проследяване на бременност с включени ултразвукови прегледи, специализирани прегледи при специалист по фетална медицина (първи триместър скрининг тест и фетална морфология) и изследвания.Пакетът включва:

- Преглед с ултразвукова диагностика (УЗД) (8 пъти);

Доплер – ултразвуково изследване (3 пъти);

- Запис на сърдечни тонове на бебето (9 пъти);

Първи триместър скрининг тест за хромозомни аномалии - кръвна проба и ултразвуково изследванеизвършено от специалист по фетална медицина (1 път);

Специализиран преглед за Фетална морфология 3D-4D Live, извършена от специалист по фетална медицина (1 път);

- ПКК (3 пъти);

Онкоцитонамазка с ThinPrep Pap Test (1 път); 

- Глюкоза (3 пъти); 

- Кръвна група и Rh (1 път)2; 

- Изследване за Сифилис (1 път); 

- Изследване за Хепатит В (1 път);

- Изследване за Хепатит С (1 път);

- Изследване за СПИН (1 път); 

- Микробиология на влагалищен секрет (1 път);

- Урина общо и седимент (при необходимост - мин. 2 пъти); 

- Стерилна урина (1 път);

- Посещение на Училище за бъдещи родители с отстъпка;

- Консултация с емоционален консултант – психолог (1 посещение при желание);

 

"Ин витро център Димитров" поема - пакет за  проследяване на бременност на стойност 590лв, за една бъдеща майка. Пакетът включва:

- Преглед с ултразвук: 7 бр: 7-9г.с, 16-17 г.с., 24 г.с. ,28г.с. , 32 г.с. късна фетална морфология +доплерово изследване, 35-36 г.с. ,38г.с.

- Проследяване на тоновете на плода (NST): 7бр.-32 г.с.,34г.с. ,36 г.с.,37г.с. ,38 г.с.,39 г.с.,40 г.с.

- Микробиологично изследване на влагалищен секрет: 2 бр. 7-9 г.с и 36-38 г.с 

- Определяне на кръвна група: 1 бр. при регистрация.

- Изследвания за:

Сифилис: 2бр. 7-9 г.с. ,36-38 г.с.​​​​​​

- HIV: 2 бр. 7-9 г.с. ,36-38 г.с.​​​​​​​​

- Хепатит В (HBsAg): 2 бр. 7-9 г.с. ,36-38 г.с.

 Клиниколабораторни изследвания 6.бр 7-9 г.с(разширени), 16 г.с., 24 г.с,28 г.с. , 32 г.с, 36-38 г.с.(разширени).

 Онкоцитонамазка при регистрация.

 Стерилна урина 1 бр.

УАГБ "Майчин дом"- София поема - разширен метаболитен скрининг на 15 бебета. Това са изследвания, които целят, ако се открие метаболитно заболяване, то да се лекува и следи от първия месец в живота на бебето. Метаболитните заболявания се изявяват рано, още в първите месеци. 

ІІ-ра САГБАЛ “Шейново” поема - 10 дечица до 1 година за ехография на централна нервна система и коремни органи. 

МБАЛ “Токуда Болница София” поема - пълен ултразвуков скрининг за 3 бебета в кампанията(можете да участвате независимо от това дали очаквате детенце, или е наскоро родено). Тази програма включва:

 - ултразвуково изследване на тазобедрените стави за отхвърляне на вродена или предизвикана дисплазия на тазобедрената става при новородените; 

- трансфонтанелна ехография на мозъчните структури;

- абдоминална ехография на коремни органи; 

- програма за скрининг на  вродената глухота и нарушения в слуха чрез ултразвуково изследване.

Център "Съвременни родители", www.roditeli.info  предоставя 5 подаръка - три занимания за бъдещи родители и две занимания за бебета и родители.
 

За бъдещите родители:

Практикум "Моето раждане" - практическа подготовка за по-леко естествено раждане. Провежда се в два модула - "Движение и масаж" и "Дишане и релаксация по време на раждането".

Тренинг "С бебе вкъщи" - с помощта на множество практически упражнения и игри бъдещите родители усвояват основни умения за грижите, храненето, безопасността и развитието на бебетата. Провежда се в два модула - Грижи за бебето и Развитие на детето.

Карта за 4 посещения гимнастика за бременни - за тонус и добро настроение по време на бременността, леко раждане и бързо възстановяване.

За бебетата и техните родители:

Карта за 4 посещения на групата за танци "Кенга Денс", подходяща за майки и бебета на възраст между 2 и 12 месеца.

Карта за 4 посещения в групата за игра "Развивам се, играейки", насочена към майки и бебета на възраст между 6 и 24 месеца. По време на заниманията с много песни, приказки и игри се подпомага развитието на основните умения на децата.

"Калина ме снима" поема фотосесии за три семейства. Сесиите включват снимки на цялото семейство и снимки отделно на детето/децата. Фотограф: Калина Арсова

Училището за родители "Слънчогледи" и Mustela поемат три консултации по кърмене, за три бъдещи майки. Консултант - Ася Демирева

Списание "Кенгуру" предоставя 10 бр. годишни абонаменти за бъдещи и настоящи родители.

Списание "9 месеца" предоставя 21 бр. годишни абонаменти за бъдещи и настоящи родители. 
 

За всички спечелили раждане и/или проследяване на бременност с необходимите изследвания Mustela подарява комплект с козметика за майките и комплект с козметика за новородените бебенца!  

Успех на всички участници! 

Мечтите се сбъдват когато сме заедно!

 

Коментари