Радио Витоша

webcam

Новини

Идва септемврийско затопляне

Идва септемврийско затопляне

Дата: 13.09.2015 Условията за туризъм в планините са добри, но туристите да се обличат топло, защото все още е студено
Image

Днес най-накрая преваляванията и в източните райони спират. Започналото разкъсване и намаление на облачността ще обхване по-голямата част от страната. Вятърът в Източна България ще отслабне. 

Сутринта ще е по-хладно, но дневните температури ще се повишават и максималните в повечето места ще са между 22 и 27 градуса. 

В началото на следващата седмица ще се установи предимно слънчево време. Сутринта ще е хладно и на места в Дунавската равнина и котловините на Западна България ще има условия за краткотрайна мъгла или ниска облачност. Дневните температури ще достигнат 23 и 28 градуса. 

Условията за туризъм в планините са добри. Времето е слънчево и тихо. Съоръженията на Витоша, Банско и Пампорово работят. По билото на Стара Планина също е слънчево. Температурите са около плюс 6-7 градуса, затова туристите трябва да се обличат добре, преди да излязат в планината.

Планинските спасители препоръчват на туристите  да избират маршрутите според физическите и психическите си възможности. Желателно е и да избират познати за тях райони, тъй като денят намалява и времето става все по-студено. Не са регистрирани инциденти през изминалото денонощие.

Коментари