Радио Витоша

webcam

Новини

8:30 - Тръмп - Клинтън 247-215

8:30 - Тръмп - Клинтън 247-215

Дата: 09.11.2016 Победител е кандидатът, който достигне 270 мандатни гласа
Image

Към този момент Доналд Тръмп води на Хилъри Клинтън със 247 на 215 мандатни гласа за изборната комисия. Това става след ключови победи за Доналд Тръмп в Охайо и Флорида. Анализатори напомнят, че който вземе щата Охайо печели изборите. Северна Каролина също бе спечелена от републиканеца. Клинтън взе Невада и Колорадо. Може да се наложи повторно преброяване в някои от щатите, заради твърде близки резултати.

Паралелно с президентския вот се провеждат и частични избори за Конгрес. По данните до момента Републиканците очаквано запазват мнозинство в камарата на представителите. Вниманието е насочено към Сената, където демократите се опитват да вземат мнозинство.

Над 70% от избирателите във Флорида са за легализирането на марихуаната за медицински цели, сочат предварителните резултати от гласуването. Едновременно с гласуването за нов президент, жителите на пет щата - Аризона, Калифорния, Мейн, Масачузетс и Невада – решават дали да разрешат, или не продажбата на наркотични вещества за "развлечение". Други три щата - Флорида, Арканзас и Северна Дакота, решават за легализирането на марихуаната за медицински цели.

Коментари