Радио Витоша

webcam

Новини

От Плевен тръгва първият лъч от похода "По стъпките на Апостола"

От Плевен тръгва първият лъч от похода "По стъпките на Апостола"

Дата: 12.07.2020 Участниците ще преминат Балкана и Средна гора, за да се срещнат в Карлово на 18 юли - деня на рождението на Апостола на свободата
Image
Снимка: Facebook

За 26-ти пореден път ще се проведе Националният поход "По стъпките на Апостола".

Хора от три поколения от различни градове на страната - Плевен, София, Карлово, Никопол, Видин, Шумен и Велико Търново, ще преминат Стара планина по седем маршрута, за да се срещнат в центъра на Карлово в деня на рождението на Васил Левски – 18 юли. Тяхното посрещане е част от официалните тържества за годишнината от рождението на националния герой.

На участниците ще бъде проведен специален инструктаж за изискванията на Министерство на здравеопазването и БТС за пребиваването в планината.

Походът се осъществява с подкрепата на Община Плевен. Според историци Васил Левски е основал един от своите първи революционни комитети за Освобождение на България от османско иго именно в Плевен.

Днес от Плевен през Балкана потеглят участниците от лъч номер 4.

На 13 юли поема по маршрута си в Средна гора шестия лъч. На 15 юли останалите 5 лъча се включват с преходи в Стара планина и Средна гора, като общо ще бъдат посетени 15 хижи.

Коментари