Радио Витоша

webcam

Новини

Монтират 31 зарядни станции за електромобили във Варна

Монтират 31 зарядни станции за електромобили във Варна

Дата: 02.06.2020 Собствениците на такива автомобили паркират и зареждат безплатно в синята зона на града, напомнят от Общината
Image
Снимка: varna.bg

31 зарядни станции за електромобили ще бъдат монтирани в района на "синята зона" във Варна, съобщиха от Общината.

Договор за поставяне на зарядни станции и за интелигентна система за управление беше подписан в края на миналия месец. В момента се уточнява финалния дизайн на системата, а до седмица се очаква да започне монтажа, разясни директорът на общинското предприятие "Паркинги и синя зона" Младен Иванов.

За публично ползване са предвидени 22 зарядни станции, от които 10 ще бъдат в "синя зоня - център", а 12 - в "синя зона - широк център". Девет станции ще бъдат поставени за обслужване на 18-те служебни електромобила на общинското предприятие. Собствениците на електромобили паркират и зареждат безплатно в синята зона, напомни Иванов.

От вчера започна прием на документи за локално платено паркиране за граждани и юридически лица във връзка с поетапното въвеждане на част от втория етап от „синята зона - широк център“ във Варна. До момента документи са подали 410 жители на районите, обхванати от зоната.

Коментари