Радио Витоша

webcam

Новини

Дрейк победи Iron Maidon във Великобритания

Дрейк победи Iron Maidon във Великобритания

Дата: 12.09.2021 Канадецът се изкачи до върха на класацията за албуми със "Certified Lover Boy"
Image
Снимка: facebook

Новият албум на Дрейк "Certified Lover Boy", който излезе преди седмица, оглави британската класация. Песните в него са стриймвани общо 70.4 милиона пъти.

Това е четвъртият албум на канадеца, който се изкачва до челната позиция във Великобритания след "Views" през 2016 г., "Scorpion" през 2018 г. и "Dark Lane Demo Tapes" миналата година.

Втората позиция е за "Senjutsu" на легендарната група Iron Maidon, който също дебютира в британската класация. Седемнадесетият студиен албум на бандата излезе на 3-и септември.

Третото място зае новият запис "Donda" на Кание Уест, който преди седем дни оглавяваше подреждането.

За единадесета поредна седмица начело на британската класация за сингли е "Bad Habits" на Ед Шийран. Така той се изравни с най-дълго заемалият първо място във Великобритания сингъл "Dance Monkey" на Тоунс енд Ай. Парчето запази първото място 11 последователни седмици в периода между октомври и декември 2019 г.

Втората позиция е за "Girls Want Girls" от новия албум на Дрейк, който тази седмица има три песни в първата петица на подреждането. На трето място е "Fair Trade", а на пето - "Champagne Poetry". Канадският изпълнител за втори път успява да влезе в класация едновременно с пет свои песни. Той постигна същия успех през 2018 г., когато излезе албумът "Scorpion".

Сингълът "Stay" на Кид Ларой и Джъстин Бийбър е четвърти, като падна с две места от миналата седмица.

За първи път от почти 40 години в челната десетка влезе и сингъл на АBBA - "Don't shut me down" заема девета позиция. Легендарната шведска група обяви завръщането си на музикалната сцена, а новият албум "Voyage" трябва да излезе в началото на ноември.

Коментари