Дженифър Лопес спасила кариерата на Джейн Фонда 11 август, 2022

Джейн Фонда в интервю за Daily Mirror призна, че Дженифър Лопес е спасила кариерата й и я е върнала в киното. Двукратната носителка на "Оскар" възвърна популярността си през 2005 г. след 15-годишна пауза с филма "Ако тъщата е чудовище", в който партнира на Лопес. „Снимахме с Дженифър Лопес и това беше страхотно завръщане за мен. Бях почти на 65 години, когато изведнъж получих тази роля. Това беше единственият умен ход в моята кариера - хората ще отидат на кино, за да видят Джей Ло и да преоткрият Фонда. Така и стана”.

Филмът спечели над $150 милиона по целия свят, а Джейн Фонда получи още няколко филмови роли.

Тя вече е на 84 години. На върха на кариерата си през 70-те години Фонда си взе почивка от актьорството и стана активистка: актрисата се обяви против войната във Виетнам. Активната си дейност тя продължава и до днес: актрисата се бори за правата на жените и се противопоставя на сексизма.

През 80-те години тя отново беше на върха на популярността си, след като пусна поредица от касети с аеробни упражнения. Това също се превърна в борба за равенство, тъй като фитнес залите по това време бяха за мъже и Фонда искаше в тях да влязат и жени.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини