Радио Витоша

webcam

Новини

Здравното министерство разреши мачовете с публика

Здравното министерство разреши мачовете с публика

Дата: 02.06.2020 Зрителите ще сядат през две места, а максималната заетост е 30% от капацитета на стадиона
Image
Снимка: pixabay.com

Здравният министър Кирил Ананиев разреши с нова заповед от 5-и юни провеждането на първенството за Първа и Втора професионална лига да бъде пред публика.

Според препоръките на здравното министерство максималната заетост на местата може да бъде до 30% от общия капацитет на стадиона, а зрителите трябва да сядат през две места.

Левски - Лудогорец няма да е първият голям мач след пандемията, който ще се играе пред публика на живо. Срещата е точно на 5-и юни, от 21:00 часа и се очакваше на трибуните на стадион "Георги Аспарухов" да бъдат допуснати около 5500 души. Това няма да се случи заради наказанието на "сините", които трябва да играят един мач без публика.

По 30% от капацитета на стадионите ще може да бъде запълнен в първите полуфинални мачове от турнира за Купата на България. Там през следващата седмица играят Локо (Пд) - Левски (9-и юни) и Ботев (Пд) - ЦСКА (10-и юни). Те ще трябва да спазват изискванията, които ще бъдат записани в готвените заповеди от министрите на здравеопазването и на младежта и спорта.

Коментари