Радио Витоша

webcam

Новини

Започва работа по предистория на "Игрите на глада"

Започва работа по предистория на "Игрите на глада"

Дата: 22.04.2020 Събитията се развиват 64 години преди Katniss Everdeen да се предложи за доброволец
Image
Снимка: facebook

Lionsgate обявиха, че официално започват работа по предисторията на "Игрите на глада". 

По-рано стана ясно, че авторката Suzanne Collins пише роман за света на Панем, 64 години преди Katniss Everdeen да се предложи за доброволец. Книгата се казва "Балада за птиците и змиите" ("The Ballad of Songbirds and Snakes") и разказва историята на 18-годишния Corionlaus Snow, който познаваме като тираничния президент Snow от "Игрите на глада". 

Coriolanus е избран за ментор в десетите Игри и се оказва, че му е поверена участничка от Окръг 12. Според разкритията за бъдещата продукция, ще видим трансформацията на Snow в злодея, който сме гледали във филмите досега.

"Балада за птиците и змиите" ще излезе на 19-и май. А новината за подготвяния филм идва пет години след премиерата на последната част от кинопоредицата "Игрите на глада: Сойка-присмехулка част 2". Там в ролята на Snow беше актьорът Donald Sutherland.

27747449-2091226430893997-7986259857665764139-o.jpg

Тъй като проектът е в начален етап, все още не са известни имена от актьорския състав. В "Игрите на глада" главните роли бяха поверени на Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson и Elizabeth Banks. 

Знае се, че Francis Lawrence, който работи по "Игрите на глада: Възпламеняване" и двете части на "Сойка-присмехулка", ще режисира и предисторията. 

"Новата книга на Suzanne си заслужаваше чакането. Тя предлага всичко, за което феновете са се надявали и са очаквали от "Игрите на глада", като в същото време изследва нова територия и представя съвършено различна палитра от герои", казва Joe Drake, президент на Lionsgate Motion Picture Group. "Балада за птиците и змиите" е много предизвикателна в творческо отношение и извежда този свят до нови сложни измерения, които дават невероятни възможности за екранизиране. Много се вълнуваме, че отново ще съберем филмовия екип на този уникален проект и нямаме търпение да започнем работа".

Коментари