Радио Витоша

webcam

Новини

Започат снимките на "Индиана Джоунс" 5

Започат снимките на "Индиана Джоунс" 5

Дата: 07.06.2021 Режисьор на филма е Джеймс Манголд („Ford срещу Ferrari“), а един от основните продуценти е самият Стивън Спилбърг, създател на поредицата за Индиана Джоунс.
Image
Снимка: постер на филма

Снимките за петата част от приключенската киносага за археолога авантюрист Индиана Джоунс започват тази седмица във Великобритания.

В главната роля отново ще бъде Харисън Форд, а негови колеги на снимачната площадка ще са датският актьор Мадс Микелсен, 36-годишната англичанка Фийби Уолър-Бридж, известна от главната роля в сериала "Fleabag".

Режисьор на филма е Джеймс Манголд („Ford срещу Ferrari“), а един от основните продуценти е самият Стивън Спилбърг, създател на поредицата за Индиана Джоунс.

Композиторът Джон Уилямс, работил над всеки от предишните филми за археолога авантюрист, ще поеме музикалното оформление и на тази лента. Премиерата е планирана за 29 юни 2022 г.

Първият филм от франчайза – „Индиана Джоунс и похитителите на изчезналия кивот“, излезе на екран през далечната 1981 г., а предишната, четвърта част от сагата – „Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп“ се завъртя през 2008 г.

Коментари